Οικονομία

Μπαράζ ελέγχων και βαριά πρόστιμα για τα αδήλωτα Airbnb – O ρόλος των συνιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας, τι αλλάζει

Μπαράζ ελέγχων σε όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η απόκρυψη εισοδημάτων. 

Η ΑΑΔΕ ήδη “τρέχει” σειρά ηλεκτρονικών ελέγχων, ενώ γίνεται και μεγάλος αριθμός διασταυρώσεων σε φορολογικές δηλώσεις, στοιχεία από τις πλατφόρμες Airbnb και Booking.com αλλά και σε πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Όπως ανέφερε ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την ενοικίαση του ακινήτου θα έχουν λόγο και οι συνιδιοκτήτες της οικοδομής καθώς όπως είπε «υπάρχουν περιπτώσεις που μισθώνονται τα ακίνητα για να γίνονται πάρτι και αναστατώνεται η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία μιας οικοδομής. Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ίσως να υπάρχει λόγος και στους υπόλοιπους ενοίκους».

Όσοι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές μισθώνουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb και αποκρύπτουν τα πραγματικά τους έσοδα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, πέρα από τις περιπτώσεις απόκρυψης εσόδων, υπάρχουν και αυτοτελή πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ για περιπτώσεις όπου δεν έχει γίνει εγγραφή του ακινήτου στην πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων ή τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί είναι λανθασμένα.

πηγή: lifo

now/greece/mparaz-eleghon-kai-baria-prostima-gia-ta-adilota-airbnb-o-rolos-ton-synidioktiton-mias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button