Οικονομία

Νυχτερινό ρεύμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση – Σε ισχύ το θερινό ωράριο

Σε ισχύ βρίσκεται από την πρώτη Μαΐου το θερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο ρεύματος. «Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2023 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023 με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00 καθημερινά.

Πώς θα κάνετε αίτηση

Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε δύο χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη). Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας».

Μάλιστα, η σχετική αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης γίνεται με δύο τρόπους:

  • Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ (εδώ)
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000: Σημειώνεται ότι υπάρχει δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα)

Πώς θα δείτε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Υπάρχουν τρεις τρόποι:

  • Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από τον λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνετε. Εάν, π.χ., ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, γράφει: ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο. Στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού σας, επίσης, θα υπάρχει η «πάγια χρέωση νύχτας».
  • Ένας άλλος τρόπος, είναι να δείτε τον πίνακα εγκατάστασης, όπου ενδεχομένως να υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι. Αν το βράδυ αυτό το λαμπάκι ανάβει, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα.
  • Ο τρίτος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να τσεκάρετε εάν έχετε την υπηρεσία.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

Νυχτερινό ρεύμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση – Σε ισχύ το θερινό ωράριο

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button