Οικονομία

Οικονόμου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass

Αύριο, Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Δικαιούχοι του Market Pass είναι «περίπου το 85% των νοικοκυριών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Από αύριο και την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, σημείωσε, δικαιούχοι για το Market Pass είναι οι άγαμοι που το ετήσιο εισόδημά τους φτάνει έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Επίσης, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. 

Οικονόμου: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass- Από Τετάρτη οι αιτήσεις Facebook Twitter

«Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων», επεσήμανε ακόμη ο κ. Οικονόμου. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι από την επόμενη Τετάρτη διευρύνεται το καλάθι του νοικοκυριού κατά 9 κατηγορίες- από 51 στα 60 προϊόντα- ενώ την ίδια ημέρα τίθεται σε εφαρμογή και το καλάθι της σαρακοστής. 

πηγή: lifo

now/economy/oikonomoy-ayrio-anoigei-i-platforma-gia-market-pass-apo-tetarti-oi-aitiseis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button