Οικονομία

Χατζηδάκης: Ερχεται νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή για τον κατώτατο μισθό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια το όλο θέμα θα έρθει στο Υπουργεία κι εγώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα υποβάλλω την πρόταση μου στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση», είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε, δε, πως η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα είναι σημαντική αρνούμενος όμως να πει περισσότερα για το ύψος της.

«Έγινε πράξη»

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας πως αποτελούσε δέσμευση της Κυβέρνησης που έγινε πράξη την πρώτη τετραετία, ενώ για λεπτομέρειες σχετικά με την νέα μείωση, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά από μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση και σχετίζονται με το υπουργείο Εργασίας, όπως για παράδειγμα το επίδομα εργασίας, με το οποίο ένας άνεργος που βρίσκει για παράδειγμα δουλεία στο τετράμηνο θα συνεχίσει να παίρνει το μισό επίδομα ανεργίας έως ότου ολοκληρωθεί ένα έτος.

Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους που δεν προσέφυγαν δικαστικά, ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

πηγή: creta24

chatzidakis-erchetai-nea-meiosi-ton-asfalistikon-eisforon/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button