Οικονομία

Χατζηδάκης: Στις 3 Μαρτίου η εισήγηση για τον κατώτατο μισθό- «Σημαντική αύξηση»

Την ερχόμενη Παρασκευή (3/3) θα κάνει ο Κωστής Χατζηδάκης την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο για τον κατώτατο μισθό και προανήγγειλε «σημαντική αύξηση». 

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως περιμένει να πάρει την Τρίτη στα χέρια του τις τελικές προτάσεις του ΚΕΠΕ και της πενταμελούς επιστημονικής επιτροπής, για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Αυτά θα τα λάβω υπόψη και θα κάνω μια εισήγηση την Παρασκευή, στο υπουργικό συμβούλιο», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, για το ζήτημα του κατώτατου μισθού.  

Κατώτατος μισθός: Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

«Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα, το πώς επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, ιδιαίτερα λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού», επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας. 

«Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση, που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης για τον κατώτατο μισθό. 

«Αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς- γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό- αλλά και για πολιτικούς λόγους, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» σημείωσε.

Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης «βρήκε έναν κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήδη με τις αυξήσεις που έχουν γίνει έχουμε φτάσει στα 713 ευρώ». 

πηγή: lifo

now/economy/hatzidakis-stis-3-martioy-i-eisigisi-gia-ton-katotato-mistho-simantiki-ayxisi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button