Οικονομία

«Χρυσή χρονιά» με τιμή ρεκόρ για το ελαιόλαδο – «Σκαρφαλώνει» στα 5 ευρώ (βίντεο)


Ακόμα και τα 5 ευρώ το κιλό θα φτάσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το λάδι στην Κρήτη πρόκειται για μια «χρυσή» χρονιά με τιμές που σύμφωνα με την ΕΑΣΗ έχουν να καταγράφουν από το 1991

Όλο και πιο ψηλά «σκαρφαλώνει» η τιμή του ελαιολάδου που ξεπερνά και τις μεγαλύτερες προσδοκίες και προκαλεί χαμόγελα ικανοποίησης. Η υπερβεντέμα όπως χαρακτηρίζεται η φετινή σοδειά σε συνδυασμό με τη χαμηλή παραγωγή λαδιού άλλων μεσογειακών χωρών, διαμορφώνουν τις ιδανικές συνθήκες για τον «χρυσό» της Κρήτης.

«Είναι μια χρονιά που δεν έχει ξανά γίνει στην Κρήτη, πρόκειται για τιμές που είχαμε να δούμε από το 1991, που τότε καταγράφηκαν οι υψηλότερες τιμές με 1.260 δραχμές. Υπάρχουν πράξεις στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις της χώρας που αγγίζουν τα 5 ευρώ είναι μια τιμή που θα τη δούμε πολύ σύντομα να την επικαρπούνται και οι δικοί μας παραγωγοί στην Κρήτη», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος ΕΑΣΗ, Μύρων Χιλετζάκης.

Όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για μια σημαντική χρονιά για την Κρήτη με τους παραγωγούς να τρέφουν πολλές προσδοκίες, μετά την περυσινή δύσκολη χρονιά και τη «σφαγή» στις επιδοτήσεις.

«Ιστορική χρονιά στην τιμή ελαιολάδου και στο κομμάτι της παραγωγής και της υπερβεντέμας», χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά ο κ. Χιλετζάκης.





Share on Google Plus

πηγή: xanianews

2022/10/5_31.html

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button