Οικονομία

Η Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, όπως προκύπτει από εσωτερικό υπόμνημα που επικαλείται το Reuters.

Η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία βάσει της αγοραίας αξίας της είχε το Δεκέμβριο του 2023 συνολικά 140.473 εργαζομένους, όπως φαίνεται από τα τελευταία ετήσια στοιχεία που έχει ανακοινώσει. Στο υπόμνημα δεν διευκρινίζεται πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Ορισμένο προσωπικό έχει ήδη ειδοποιηθεί για απολύσεις, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα, αρνούμενη να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος. 

«Καθώς προετοιμάζουμε την εταιρεία για την επόμενη φάση της ανάπτυξής μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξετάσουμε κάθε πτυχή της εταιρείας για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, στο υπόμνημα. «Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κάναμε μια ενδελεχή ανασκόπηση του οργανισμού και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μειώσουμε το προσωπικό μας κατά περισσότερο από 10% σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρεται.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η τιμή των μετοχών της Tesla κατέγραψε σήμερα πτώση 0,3% στις συναλλαγές πριν από το άνοιγμα της Wall Street, ενώ η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 31% μέχρι στιγμής φέτος.

Με πληροφορίες από Reuters

https://www.lifo.gr/now/world/i-tesla-tha-apolysei-pano-apo-10-toy-prosopikoy-tis-pagkosmios

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button