Οικονομία

AAΔΕ: Τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

«Όλοι πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει στα χρονοδιαγράμματα που πρέπει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο δεύτερο East Macedonia Thrace Forum, που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από τη City Hub Events, ενώ προανήγγειλε πως τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πρόκειται να εκδοθούν ακόμα και τέλη Μαρτίου, με το αργότερο στις αρχές Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως προηγούμενη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ για το πότε θα «καταφθάσουν» τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους προσωπικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών ακινήτων έκανε λόγο μόνο για μέσα στον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στο θέμα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές τόνισε πως πρόκειται μεν για ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο έργο, αλλά η Πολιτεία και οι εμπλεκόμενοι πράττουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ αναφερόμενος στο έργο που επιτελείται σημείωσε ότι η Αρχή επενδύει στον αυτόματο μηχανισμό ελέγχου και σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αυτό εν μέρει φαίνεται από την πορεία των δημοσίων εσόδων, που έχουν παρουσιάσει μία μεσοσταθμική αύξηση 10% τα τελευταία χρόνια. Επίσης ανέφερε ότι οι τοπικοί φορείς, απαντώντας σε φαινόμενα παρεμπόδισης των ελέγχων, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι υπόθεση όλων.

Σε ό,τι αφορά το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι το νέο πλαίσιο είναι εξαιρετικά αυστηρό και κλείνει όλα τα παράθυρα να λειτουργεί ξανά μια επιχείρηση με πολλαπλές παραβάσεις στον ίδιο χώρο μέσω αχυρανθρώπων. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι στον ίδιο χώρο μπαίνει λουκέτο για δύο χρόνια.

https://creta24.gr/aade-telos-martiou-i-arches-apriliou-ta-ekkatharistika-tou-enfia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button