Οικονομία

Market Pass: Ανοίγει επίσημα η πλατφόρμα για αιτήσεις- Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Την Τετάρτη (22/02) ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass και θα έχουμε μια εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τον εισαγόμενο πληθωρισμό, βρισκόμαστε σε κατάσταση απομείωσής τους και η Ελλάδα είναι κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε, σημειώνοντας ότι, η χώρα μας «ακολουθεί τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια μοντέλα, ενώ οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώνονται», είπε μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Market Pass: Πώς λειτουργεί η κάρτα αγορών

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Market Pass: Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Δεν χρειάζονται συγκεκριμένα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις, ωστόσο θα χρειαστούν κωδικοί Taxisnet, αριθμός κινητού, email, ΙΒΑΝ (για κατάθεση σε λογαριασμό).

Market Pass: Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας χθες στην ΕΡΤ είπε πως «έως τις 3 Μαρτίου θα καταβληθούν, αν έχουμε την άυλη κάρτα, το ποσό και για τον Φεβρουάριο και για τον Μάρτιο και βεβαίως αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, θα μεταφερθούν τον επόμενο μήνα και θα προστεθούν και τα νέα χρήματα του επόμενου μήνα και αν επιλέξουμε καταβολή, μειωμένα κατά 20% όμως, σε λογαριασμό τραπέζης, για αυτά θα λάβουμε μία δόση τριών μηνών και μια δεύτερη φορά άλλους τρεις μήνες».

 

πηγή: lifo

now/economy/market-pass-anoigei-episima-i-platforma-gia-aitiseis-pote-mpainoyn-ta-hrimata

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button