Οικονομία

Market pass: Από Δευτέρα τα χρήματα στους δικαιούχους με άυλες ψηφιακές κάρτες – Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Ειδικότερα, για τους πρώτους οι πληρωμές στον λογαριασμό τους θα ολοκληρωθούν ως τη Δευτέρα, ανάλογα με το τραπεζικό ίδρυμα το οποίο έχουν επιλέξει να λάβουν χρήματα. Εκείνοι θα λάβουν το 80% της επιδότησης που προβλέπεται για τη σύνθεση του νοικοκυριού τους για τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο και Απρίλιο.

Άλλοι 575.000 δικαιούχοι επίσης, οι οποίοι προτίμησαν την άυλη χρεωστική κάρτα, θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. αρχής γενομένης από Δευτέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Πρώτοι δικαιούχοι είναι εκείνοι που οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Στις 20 Μαρτίου θα πληρωθούν αυτοί που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους ως τις 15 Μαρτίου, ενώ μέχρι τις 2 Μαΐου όσοι δεν έχουν πληρωθεί θα μπορούν να κάνουν τροποποίηση στην αίτησή τους για ενδεχόμενα λάθη ή ανενεργό λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Μέχρι τώρα, έχουν καταβληθεί 186, 6 εκατομμύρια ευρώ σε 2, 3 εκατομμύρια δικαιούχους. Τρεις στους τέσσερις επέλεξαν να λάβουν την επιδότηση σε τραπεζικό λογαριασμό αν και εκεί ισχύει μείωση 20%.

Πώς και πού χρησιμοποιούνται οι κάρτες

άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται (μέσω του smartphone στο οποίο θα εγκατασταθεί) σε POS που διαθέτουν σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Εάν επιλεγεί η κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί ο δικαιούχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Οι διορθώσεις στις αιτήσεις

Οσοι υποβάλουν αίτηση από την 1η Μαρτίου και μετά μπορούν να ακυρώσουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα μέχρι τις 15 του μηνός που λήγει η διορία.

Μετά τις 15 Μαρτίου και αφού εγκριθεί η αίτηση, δεν γίνονται δεκτές ούτε νέες αιτήσεις, ούτε αλλαγή τρόπου πληρωμής, για παράδειγμα ΙΒΑΝ αντί κάρτας ή το αντίστροφο.

Αν πριν την πληρωμή βρεθεί λάθος και απορριφθεί η πληρωμή από την τράπεζα, τότε ειδοποιείται με email ο δικαιούχος για να προβεί σε διορθώσεις (πχ ΙΒΑΝ) αλλά δεν μπορεί να αλλάξει τρόπο πληρωμής.

Η διαδικασία ενεργοποίησης της κάρτας

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ, ανάβει το «πράσινο φως» για πληρωμή στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό.

Στη συνέχεια, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας sms στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook

πηγή: flashnews

post/617242/market-pass-apo-deftera-ta-chrimata-stous-dikaiouchous-me-ayles-psifiakes-kartes-to-chronodiagramma-ton-pliromon/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button