Οικονομία

My Coast: Περισσότεροι από 50.000 έχουν κατεβάσει την εφαρμογή για παρανομίες στις παραλίες

Στις 50.000 υπολογίζονται οι πολίτες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή mycoast στα κινητά τους τηλέφωνα για να καταγγείλουν ψηφιακά παρανομίες στους αιγιαλούς και τις παραλίες. Οι ίδιες οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 2.500.

Μιλώντας στο EΡΤNEWS, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, αναφερόμενος στην επιχείρηση που σφραγίστηκε στη Ρόδο σημείωσε ότι «σε λιγότερο από δύο 24τετράωρα, είχαμε πάει, είχαμε ελέγξει, είχαμε σφραγίσει και είχαμε απομακρύνει τα ομπρελοκαθίσματα και όλες τις παράνομες κατασκευές».

Χιλιάδες καταγγελίες μέσω του My Coast

Ο κος Τσάπαλος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του My Coast, καθώς 50.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, ενώ οι καταγγελίες ξεπερνούν τις 2.500.

Αυστηροί έλεγχοι

Ο Όμηρος Τσάπαλος έκανε ειδική αναφορά στα μέσα που έχει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση φαινομένων αυθαιρεσίας στις παραλίες.

Εκτός από την εφαρμογή My Coast, ανέφερε την χρήση drones που έχει ήδη ξεκινήσει στην Χαλκιδική και θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επιπλέον, μίλησε και για την δυνατότητα λήψης δορυφορικών εικόνων από 7.000 παραλίες κάθε 10 με 15 ημέρες, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αυθαιρεσιών.

https://creta24.gr/my-coast-perissoteroi-apo-50-000-echoun-katevasei-tin-efarmogi-gia-paranomies-stis-paralies/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button