Οικονομία

«MyCoast»: Σε ποιες περιοχές έχουν γίνει οι περισσότερες καταγγελίες

Τις 2.000 πλησιάζουν οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα «myCoast» για παραβιάσεις στις παραλίες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια κυρίως για παράνομη τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων.

Σε ότι αφορά τις περιοχές που έχουν γίνει οι περισσότερες καταγγελίες οι οποίες έχουν φτάσει στις 1.900 είναι κυρίως για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Χαλκιδική.

Πάντως η διαδικασία ελέγχου των καταγγελιών θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των οποίων η προθεσμία παρατάθηκε έως τις 28 Ιουνίου.

Με βάσει τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, έχει αναρτηθεί και ολοκληρωθεί το 80% των προγραμματισμένων δημοπρασιών. Οι δε απευθείας συμβάσεις όμορων επιχειρήσεων, ξενοδοχείων που λαμβάνουν απευθείας μίσθωση χωρίς δημοπρασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10ημέρου.

Οι δημοπρασίες για τις παραλίες

Μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα 959 δημοπρασίες, με το συνολικό αριθμό να αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.200 για φέτος. Από τις 959 δημοπρασίες, οι 735 έχουν ολοκληρωθεί με κατακύρωση της παραλίας σε εκείνες τις επιχειρήσεις που κατέβαλλαν το υψηλότερο τίμημα, ενώ οι υπόλοιπες κρίθηκαν άγονες και προγραμματίζεται η εκ νέου δημοπράτηση τους το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, υπάρχουν και 6.500 ενεργές συμβάσεις για τις οποίες δεν χρειάζεται εκ νέου δημοπρασία έως ότου ολοκληρωθεί η μισθωτική τους περίοδος, διέπονται ωστόσο από τους ίδιους κανόνες ποινών και προστίμων με αυτές των νέων.

Για πρώτη φορά φέτος, το ελεγκτικό έργο συνεπικουρείται από την νέα εφαρμογή υποβολής καταγγελιών από τους πολίτες «MyCoast», τη λήψη και αξιοποίηση δορυφορικών εικόνων και την χρήση drones με έμφαση σε παραλίες υψηλής παραβατικότητας και χρήσης.

Μέσω της εφαρμογής «MyCoast» οι πολίτες όχι μόνο μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης αλλά και να υποβάλλουν καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης.

Μέσω της εφαρμογής ήδη έχουν προσφύγει 1.900 πολίτες καταγγέλλοντας περιπτώσεις παραβάσεων σε παραλίες. Οι περιοχές που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Χαλκιδική.

Την καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται η εντατικοποίηση των ελέγχων και θα είναι στοχευμένοι κυρίως σε σημεία στα οποία υπάρχουν αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών, είτε επώνυμες είτε ανώνυμες, και θα επιβάλλονται τα αντίστοιχα πρόστιμα.

https://creta24.gr/mycoast-se-poies-perioches-echoun-ginei-oi-perissoteres-katangelies/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button