Οικονομία

Silicon Valley Bank: Η μητρική εταιρεία κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση

Η μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση βάσει του κεφαλαίου 11, δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα

Η SVB Financial Group, μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλό της και τον οικονομικό διευθυντή της, βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο στόχαστρο μιας ομαδικής αγωγής που ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν γνωστοποίησε τους κινδύνους που θα είχαν οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων στις δραστηριότητές της.

Η SVB Financial Group δεν συνδέεται πλέον με τη Silicon Valley Bank μετά την κατάσχεσή της από την Federal Deposit Insurance Corp.

Η διάδοχος της τράπεζας, η Silicon Valley Bridge Bank, διοικείται υπό τη δικαιοδοσία του Federal Deposit Insurance Corp. και δεν περιλαμβάνεται σε όσα προβλέπει το κεφάλαιο 11.

Η SVB Financial Group υπολογίζεται ότι διαθέτει ρευστότητα ύψους περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως η εξέλιξη με την ίδια την SVB είναι σοβαρή υπόθεση και αποτέλεσμα μεγαλύτερης σύγκρουσης δυνάμεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και στα χρηματοοικονομικά.

Το δίκτυο vox.com συνόψισε τις απαντήσεις σε εννέα καίριες ερωτήσεις σχετικά με την κρίση, η οποία δημιουργήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και κατ’ επέκταση της Signature Bank.

Με πληροφορίες από Associated Press 

πηγή: lifo

now/economy/silicon-valley-bank-i-mitriki-etaireia-katethese-aitisi-gia-prostasia-apo-tin-ptoheysi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button