Ελλάδα

Άγιος Παντελεήμονας: Πάνω από 8 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε αποθήκη

Οκτώ κιλά κάνναβης εντόπισαν οι αρχές σε αποθήκη ενός ατόμου που συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με άλλους τέσσερις για διακίνηση κοκαΐνης στην Καρδίτσα.

Η αστυνομία κατά την έφοδό τη στην αποθήκη που βρισκόταν στον Άγιο Παντελεήμονα, εντόπισε και κατάσχεσε 5 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 8 κιλών και 256 γραμμαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εξαρθρώθηκε σπείρα που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Καρδίτσας και, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε την Τρίτη ταυτόχρονα σε περιοχές της Καρδίτσας και της Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, μια Ελληνίδα και ένας αλλοδαπός.

Ο ένας από τους Έλληνες συλληφθέντες ήταν ηγετικό μέλος και, μαζί με έναν συγγενή του προμηθευόταν την κοκαΐνη από  αλλοδαπό τον οποίο συναντούσαν σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Η γυναίκα αναλάμβανε την φύλαξη της κοκαΐνης, το διαχωρισμό της, τη ζύγισή της και την συσκευασία της σε «φιξάκια» έτοιμα προς πώληση και προμήθευαν με αυτά τους άλλους δύο Έλληνες οι οποίοι τα μεταπωλούσαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν με σκύλο ανιχνευτή στα σπίτια των δραστών σε περιοχές της Καρδίτσας και στην Αττική, βρέθηκαν ακόμη 31 «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 24,8 γραμμαρίων, άλλες τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 31,4 γραμμαρίων, μια ζυγαριά, τρία κυνηγετικά όπλα, πέντε γεμιστήρες και 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δέκα κινητά τηλέφωνα, έξι οχήματα και 16.210 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται 11 Έλληνες που κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών από την σπείρα.

 

πηγή: lifo

now/greece/agios-panteleimonas-pano-apo-8-kila-kannabis-entopistikan-se-apothiki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button