Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: «Η επίθεση ήταν αντίποινα», είπε στη δίκη αστυνομικός μάρτυρας – Ένταση με Κούγια

Ξεκίνησε και πάλι από σήμερα (20.2.2023) στη Θεσσαλονίκη η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού με την κατάθεση ενός ακόμη αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε τις συλλήψεις των κατηγορουμένων και τις κινήσεις τους μετά την επίθεση. Από την σημερινή διαδικασία δεν έλειψε και η ένταση ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και έναν εκ των κατηγορουμένων.

Ένας 43χρονος αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του οπαδού του Άρη, Άλκη Καμπανού και της επίθεσης στην παρέα του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη συμπρωτεύουσα.

Ο αστυνομικός μάρτυρας περιέγραψε τις συλλήψεις των 12 κατηγορουμένων οπαδών του ΠΑΟΚ και ανέφερε το τι έλεγαν οι φερόμενοι ως δράστες και το τι έκαναν μετά την δολοφονία.

Όπως ανέφερε το thestival.gr ο μάρτυρας επανέλαβε ότι κανένας εκ των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την επίθεση στην παρέα του δεν παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον άτυχο οπαδό του Άρη.

«Στα αυτοκίνητα καθόντουσαν μαζί αυτοί που γνωριζόντουσαν καλύτερα μεταξύ τους. Απέφυγαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο του Άρη. Μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης και για τους υπόλοιπους, εκτός του 12ου κατηγορούμενου, ο οποίος παραδόθηκε από μόνος του. Ο 2ος κατηγορούμενος ήταν ο μόνος που αντέδρασε, χτυπώντας έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του. Παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση, είχε ένα μαχαίρι που το είχε πάρει από το σύνδεσμο. Ανέφερε ότι δεν χτύπησε τον Άλκη. Μετά εντοπίστηκε ο 3ος κατηγορούμενος. Αυτός είπε και τα περισσότερα από τους υπόλοιπους. Είπε πως ήταν με τους άλλους στην επίθεση αλλά δεν συμμετείχε. Έδωσε και τους άλλους», ανέφερε αρχικά ο αστυνομικός.

«Αντίποινα για την επίθεση στο Ωραιόκαστρο»

Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι η δολοφονική επίθεση στην οδό Γαζή είχε… αιτία. Αφορμή ήταν επεισόδιο που είχε γίνει στο Ωραιόκαστρο, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Άρη. «Ήταν σαν αντίποινα» τόνισε ο αστυνομικός βασιζόμενος στην πρώτη κατάθεση του τρίτου κατηγορουμένου.

Αναφορικά με τον 6ο κατηγορούμενο, ο 43χρονος δήλωσε ότι εντοπίστηκε στο σπίτι του, όμως «το αυτοκίνητό του το βρήκαμε πολύ μακριά. Πάνω του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και γι’ αυτό σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία. Ο 8ος κατηγορούμενος δεν είπε τίποτα, ήταν αμίλητος. Ο 7ος κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε τίποτα. Ο 10ος κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως ήταν στα άτομα της επίθεσης. Ο 4ος κατηγορούμενος είχε διαφύγει στο εξωτερικό και συνελήφθη λίγες μέρες μετά. Ο 12ος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα της επίθεσης» είπε ο αστυνομικός σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

«Πέταξαν όλα τα αντικείμενα»

«Οι κατηγορούμενοι πήγαν σε μια γέφυρα στον Περιφερειακό κοντά στη Θέρμη και πέταξαν όλα τα αντικείμενα από την επίθεση. Το δρεπάνι το είχε ο 10ος κατηγορούμενος, το καραμπίτ ο 9ος, το στειλιάρι ο 11ος και το μαχαίρι ο 2ος, το οποίο όμως δεν βρέθηκε. Ήξερε ο καθένας τι αντικείμενο θα πάρει», σημείωσε ο αστυνομικός στη δίκη του Άλκη Καμπανού στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

«Σώθηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ο φίλος του Άλκη»

«Άλλοι παραδέχθηκαν και τα όπλα αλλά τόνισαν ότι δεν τα χρησιμοποίησαν. Ο καθένας γνώριζε τι αντικείμενο θα πάρει μαζί του. Δεν είπε ο ένας στον άλλον πάρε εσύ αυτό ή αυτό. Το ότι ζει ο φίλος του Άλκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επέμβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ», είπε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, εκτιμώντας πως οι κατηγορούμενοι δεν είχαν σκοπό απλά να τρομοκρατήσουν τα θύματά τους.

Ένταση με Κούγια

Οι τόνοι ανέβηκαν κάπως κατά την διάρκεια της δίκης όταν ένας εκ των κατηγορούμενων φέρεται να κοιτούσε… περίεργα τον Αλέξη Κούγια. Ο νομικός και συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού τον κοίταξε και του είπε: «Τι με κοιτάς έτσι;».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν, ενώ κάποιοι από το ακροατήριο φώναξαν: «κάτω το κεφάλι», απευθυνόμενοι στους κατηγορουμένους. Η ένταση όμως, εκτονώθηκε γρήγορα.

πηγή: creta24

alkis-kampanos-i-epithesi-antipoina-eipe-sti-diki-astynomikos-martyras-entasi-koygia/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button