Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Ο άνθρωπος που ομολόγησε τη δολοφονία, ήταν αυτός που ρώτησε «τι ομάδα είστε;»

Χρειάστηκε να περάσουν 450 ημέρες από την δολοφονική επίθεση στον Άλκη Καμπανό στην περιοχή Χαριλάου ώστε κατά την δίκη που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη, να υπάρξει η ομολογία του 2ου κατηγορούμενου ως ο άνθρωπος που κατάφερε στον 19χρονο φοιτητή το μοιραίο κτύπημα, το οποίο προκάλεσε και τον θάνατό του.

Πρόκειται για τον 21χρονο ο οποίος το μοιραίο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, κατά την ομολογία του, πήρε ένα μαχαίρι από το μπαρ του συνδέσμου όπου βρισκόταν και μαζί με τους υπόλοιπους 11 βρέθηκε στο σημείο όπου ο Άλκης Καμπανός άφησε την τελευταία του πνοή.

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, ο Α.Γ. ήταν αυτός που επιβιβάστηκε τελευταίος στο λευκό όχημα πηδώντας στη θέση του συνοδηγού, κάτι που συνέβη την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή καθώς ο οδηγός του ΙΧ είχε ήδη ξεκινήσει να απομακρύνεται από το σημείο και δεχόταν επίθεση από άτομα που ανέβαιναν την Ν. Πλαστήρα.

Να σημειωθεί ότι εξ αρχής ήταν ο άνθρωπος που φερόταν να κρατά μαχαίρι, ενώ στις 4 Μαρτίου του 2023 κλήθηκε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, να δώσει διευκρινήσεις για τη συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση.

«Τι ομάδα είστε;»

Μάλιστα κατά την επίθεση, ο καθ’ ομολογία δράστης, φέρεται να αυτοτραυματίστηκε στο χέρι, ενώ αναγνωρίστηκε από τους φίλους του Άλκη ως το πρόσωπο που ρώτησε την παρέα του 19χρονου «τι ομάδα είστε;» γεγονός που επιβεβαίωσε σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία.

Στους αρχικούς του ισχυρισμούς πάντως, ο ίδιος είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στην δολοφονία του 19χρονου, αλλά είχε αποδεχτεί πως συνεπλάκη με έναν από τους φίλους του, ενώ κατά τη σημερινή του απολογία τόνισε ότι με το μαχαίρι επιτέθηκε και σε έναν ακόμη από τους φίλους του άτυχου φοιτητή, τον οποίο και τραυμάτισε.

Συγκεκριμένα κατά τη σημερινή του απολογία ο 21χρονος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Από την αρχή έχω παραδεχτεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση σε βάρος των Άλκη και των υπολοίπων παιδιών. Μέσα από τη φυλακή έχω συνειδητοποιήσει το κακό που προξένησα. Ζητώ τεράστια συγγνώμη από την οικογένεια του. Ειδικά από τους γονείς του Άλκη. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, δυστυχώς. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη. Εγώ τον χτύπησα στο πόδι μια. Δεν το θυμάμαι τόσο καλά. Το συνειδητοποίησα, ακούγοντας τις καταθέσεις των ιατροδικαστών.

Τις επόμενες μέρες ακούγοντας τι έγινε, σοκαρίστηκα. Θέλω οι γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια. Δεν το θυμόμουν τόσο καθαρά αν το έκανα. Είχα αμφιβολίες. Τώρα είμαι πεπεισμένος ότι έγινε από μένα. Είδα φωτογραφίες και κατάλαβα ότι ήταν από το δικό μου μαχαίρι. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος. Αναγνωρίζω το κακό που προξένησα στην οικογένεια και ειδικά σε αυτούς τους γονείς. Αυτή είναι η αλήθεια» ανέφερε ο κατηγορούμενος, κατά την έναρξη της απολογίας του.

Ο 21χρονος επισήμανε ότι αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε προγενέστερο επεισόδιο στην περιοχή Ωραιοκάστρου, όπου οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

«Πήραμε την απόφαση όλοι μαζί. Σκοπός ήταν να επιτεθούμε. Να χτυπήσουμε και όχι να σκοτώσουμε. Σε καμία περίπτωση να κάνουμε αυτό που έγινε. Πήγαμε στο Χαριλάου απλώς για να βρούμε οπαδούς του Άρη. Είχαμε στείλει κάποιον να δει νωρίτερα. Μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί του Άρη στην περιοχή. Κατά την απολογία ήμουν στα χαμένα, δεν ήξερα τι έλεγα. Ήμουν σίγουρος ότι και οπαδοί του Άρη θα ήταν οπλισμένοι γι’ αυτό πήρα μαζί μου το μαχαίρι από τον σύνδεσμο. Ήταν ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας, με ξύλινη λαβή, χωρίς δόντια» ανέφερε ο δεύτερος κατηγορούμενος κατά την απολογία του.

https://creta24.gr/alkis-kampanos-o-anthropos-poy-omologise-ti-dolofonia-aytos-poy-rotise-ti-omada-eiste/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button