Ελλάδα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων πως παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας των Τεμπών «από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Ακόμη, η ΕΔΕ διαβεβαιώνει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία.

Η ανακοίνωσης της ΕΔΕ

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σεβόμενη τη μνήμη των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και την οδύνη των οικείων τους, παρακολουθεί με ανησυχία την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας αυτής από εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος και την προσπάθειά τους να καταστήσουν μέρος του προβλήματος και την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Έλληνες Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, όπως πράττουν μέχρι σήμερα, αυστηρά στα πλαίσια της ανεξάρτητης λειτουργίας τους, με τις προβλεπόμενες εγγυητικές της ανεξαρτησίας αυτής διαδικασίες και εντός του πλαισίου, που καθορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας».

πηγή: lifo

now/greece/enosi-dikaston-kai-eisaggeleon-parakoloythoyme-me-anisyhia-tin-politiki-ekmetalleysi-tis

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button