Ελλάδα

Αγρότες: Έκλεισε η Εθνική οδός και παράδρομοι στον κόμβο του Μπράλου

Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες, καθώς, το μεσημέρι της Κυριακής 18/02 οι αγρότες αποκλείσανε το εθνικό δίκτυο και η αστυνομία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στους παράδρομους.

Οι αγρότες τότε τους έκλεισαν και στα δύο ρεύματα, είτε προς τη Λαμία, είτε προς την Αθήνα, με συνέπεια αυτή την ώρα, εκατοντάδες αυτοκίνητα να είναι εγκλωβισμένα στον παράδρομο από τη Λαμία μέχρι τις Θερμοπύλες και στα δύο ρεύματα και να έχουν ακινητοποιηθεί.

Η ένταση που επικρατεί μεταξύ των οδηγών είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς για μία ώρα περίπου παραμένουν εγκλωβισμένοι και ακίνητοι χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από το σημείο. Αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις με τους αγρότες για να επισπεύσουν την απελευθέρωση του δρόμου.

«Πράσινο φως» για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα ετοιμάζεται η Ελληνική Αστυνομία που όπως φαίνεται παρά τα λεγόμενα από κυβερνητικά χείλη θα μπουν στην πρωτεύουσα και θα φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα.

Στη σύσκεψη μάλιστα που έγινε σήμερα το πρωί στην Κατεχάκη αναλύθηκαν οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των τρακτέρ θα είναι τέτοιος που θα επιτραπεί να μπουν στην πρωτεύουσα ακολουθώντας συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Μπροστά στο ενδεχόμενο έντασης στην Εθνική Οδό, τη στιγμή μάλιστα που είναι ανοιχτό και το μέτωπο των Πανεπιστημίων, οι αρχές κάνουν ένα βήμα πίσω και επιτρέπουν στα γεωργικά μηχανήματα να μπουν στην πρωτεύουσα, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν το ενδεχόμενο να φτάνουν ακόμα και τα 100 τρακτέρ.

Τα οχήματα που θα έρθουν στην Αθήνα θα συνοδεύονται από περιπολικά, ενώ ανά 30 τρακτέρ θα υπάρχει και ένα αυτοκίνητο για να αντιμετωπίζει τυχόν βλάβες και άλλα προβλήματα. Πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνει ανοιχτή μια λωρίδα κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας για να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών. Παράλληλα η τροχαία θα κληθεί να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες από όλη την χώρα. Κάποιοι από τους αγρότες εξέφρασαν την πρόθεση τους να φτάσουν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση το πρωί της Τετάρτης θα πρέπει όλοι να έχουν επιστρέψει στις περιοχές που ζουν και εργάζονται. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές θα έχουν πλήρη στοιχεία των οδηγών και των κατόχων των τρακτέρ που θα φτάσουν στην Αθήνα. Οι αγρότες θα έρθουν από Δευτέρα βράδυ και θα παραμείνουν έως Τρίτη βράδυ.

Νέα σύσκεψη για τις λεπτομέρειες θα γίνει σήμερα το βράδυ και θα επαναληφθεί και αύριο το πρωί.

https://creta24.gr/agrotes-ekleise-i-ethniki-odos-kai-paradromoi-ston-komvo-tou-bralou/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button