Ελλάδα

Αγωγή 200.000 ευρώ από τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου κατά του απόστρατου αστυνομικού

Ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωριάκου, κατέθεσε μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού ο οποίος είχε καταγγείλει τον υπουργό για συγκάλυψη αδικήματός του.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα», ο απόστρατος αστυνομικός κατήγγειλε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος συγκάλυψε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία είχε εμπλακεί ο γιος του.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Θεοδωρικάκου, Αλέξης Κούγιας, ενημέρωσε σήμερα πως κατέθεσε μήνυση για  συκοφαντική δυσφήμηση μεταξύ άλλων, κατά του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ.

«Προ ολίγης ώρας ελήφθη από τη γραμματέα μου εξουσιοδότηση του 23χρονου Δημήτρη Θεοδωρικάκου, με την οποία με εξουσιοδοτεί όπως προς προάσπιση της τιμής και της υπολήψεώς του καταθέσω μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της παραβάσεως καθήκοντος κατά του εν αποστρατεία ευρισκομένου πλέον πρώην επικεφαλής της Αμέσου Δράσεως της ΕΛ.ΑΣ. για όλες τις παράνομες – εγκληματικές συμπεριφορές εις βάρος του από τον συγκεκριμένο πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ».

Ο δικηγόρος ενημέρωσε πως κατατέθηκε και αγωγή αποζημίωσης ύψους 200.000 ευρώ. Ειδικότερα, επεσήμανε: «Με την ίδια εξουσιοδότηση μού δίνει την εντολή όπως καταθέσω εις βάρος του και αγωγή αποζημιώσεως, τόσο για την αδικοπραξία την οποίαν διέπραξε εις βάρος του με την κατάθεσή του στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεως της ΕΛ.ΑΣ., τριάντα λεπτά προτού ανακοινωθεί επισήμως η αποστρατεία του (την εγνώριζε ήδη), με την οποίαν θα διεκδικηθεί υπέρ του το ποσόν των 100.000 ευρώ, όσο και για την προσβολή της προσωπικότητός του, δια την οποίαν θα διεκδικηθεί μέσω της δικαστικής οδού το ποσό επίσης των 100.000 ευρώ».

Μήνυση και από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Σημειώνεται πως ο υπουργός μετέβη χθες στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε και ο ίδιος αγωγή κατά του απόστρατου.

«Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος είναι από πίσω. Αλλά δεν είχε το παραμικρό να πει, ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομά μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς» ανέφερε εξερχόμενος ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Θα τους πάω μέχρι τέλους. Και το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και την υπόληψη του γιου και της οικογένειάς μου δε θα αφήσω κανένα να παίξει».

πηγή: lifo

now/greece/agogi-200000-eyro-apo-ton-gio-toy-taki-theodorikakoy-kata-toy-apostratoy-astynomikoy

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button