Ελλάδα

Αγωνία και για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται στα ερείπια της Τουρκίας -Ακούγονταν οι φωνές τους στην αρχή

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα που αγνοείται στην Αντιόχεια, μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατευθύνθηκαν στο σημείο που εγκλωβίστηκε το ζευγάρι, το οποίο υπέδειξε ο Τούρκος γαμπρός του ζευγαριού.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε χθες από συγγενείς τους, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, αμέσως μόλις μαθεύτηκε η πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία ενώ οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

«Οι φωνές τους ακούγονταν τις πρώτες ημέρες»

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Σύμφωνα με την μαρτυρία του γαμπρού του, το ζευγάρι βρίσκεται παγιδευμένο κάτω από τα χαλάσματα από την πρώτη ημέρα που σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Τις πρώτες ημέρες άκουγαν τις φωνές τους, αλλά δεν μπορούσαν να τους απεγκλωβίσουν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, πλέον δεν ακούγονται οι φωνές τους.

Ο γαμπρός του ζευγαριού ήταν εκείνος που επικοινώνησε πρώτος με το ελληνικό προξενείο και ζήτησε βοήθεια.

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε χθες πως ένας Έλληνας ήταν εγκλωβισμένος στα συντρίμμια στην Αντιόχεια, τα οποία προκάλεσαν οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη Σύρια. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή όταν χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες

Δυστυχώς, όσο περνούν οι ώρες «θάβονται» κάτω από τα συντρίμμια και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκφράζονται φόβοι ότι από σήμερα πλέον δεν θα υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια.

Η ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ έχει αυτονομία για επτά ημέρες.

πηγή: creta24

agonia-to-zeygari-ellinon-poy-agnoeitai-sta-ereipia-tis-toyrkias-akoygontan-oi-fones-toys-stin-archi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button