Ελλάδα

Αθωώθηκαν Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι καταδικασμένοι για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Ηλιόπουλος για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους.

Η απόφαση έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους οπαδούς του Ηλία Κασιδιάρη με χειροκροτήματα.

Η δίκη προέκυψε μετά από μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι, διότι οι τρεις, το 2018, κατηγορήθηκαν ότι είχαν αποκαλέσει μειονοτικούς βουλευτές ως Τούρκους πράκτορες.

Η απόφαση της αθώωσής ελήφθη με ανάλογη εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία ακόμη και αν ειπώθηκε η επίμαχη φράση περί «πρακτόρων» και «τουρκικής συνείδησης», δεν εμπίπτει στον ρατσιστικό λόγο καθώς δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία.

Η εισαγγελέας είπε πως οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στην επιτροπή της Βουλής, μέλος της οποίας ήταν ο Κασιδιάρης, στην οποία κατά την κατηγορία ακούστηκαν από τον Κασιδιάρη οι επίμαχες φράσεις και έτσι ζήτησε απευθείας την απαλλαγή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δεν είναι τυχαίο ότι ο Κασιδιάρης επέλεξε να εμφανιστεί σε μια δίκη πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά όχι στην κύρια δίκη, αυτή της Χρυσής Αυγής, που δικάζεται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

https://www.lifo.gr/now/greece/athoothikan-kasidiaris-mihaloliakos-kai-iliopoylos-gia-ypokinisi-ratsistikoy-misoys

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button