Ελλάδα

Αμβρόσιος: Το χυδαίο σχόλιο για τα Τέμπη- «Μήπως έρχεται ως τιμωρία από τον Θεό για το καρναβάλι;»

Σε μια απαράδεκτη και κατάπτυστη δήλωση, εν μέσω κλίματος οργής και πένθους για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, προχώρησε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Συγκεκριμένα δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο στο ekklisiaonline.gr, όπου συνδέει το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν, και αναρωτιέται μεταξύ άλλων μήπως το γεγονός αυτό «έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια».

«Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;», γράφει χαρακτηριστικά.

«Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι’ αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», συνεχίζει σε άλλο σημείο.

«Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ», γράφει αλλού. 

Στο νέο χυδαίο του παραλήρημα, δεν παραλείπει βέβαια να συνδέει και όλα τα καταστροφικά γεγονότα που σημειώνονται ανά τον κόσμο, με την οργή του Θεού.

 «Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού;».

Ο Αμβρόσιος στρέφει παράλληλα τα βέλη του προς  τους «εκκλησιαστικούς παράγοντες», στους οποίους αποδίδει «μουγκαμάρα» για τη «λιτανεία στη γιορτή του διαβόλου», όπως αποκαλεί τις Απόκριες και το καρναβάλι.

«Δεν σας αποκρύπτουμε, αγαπητοί μου Αδελφοί, την μεγάλη στενοχώρια μας, για την σιωπή της Μητρός Εκκλησίας! Γιά την ΜΟΥΓΓΑΜΑΡΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ!», γράφει χαρακτηριστικά.

πηγή: lifo

now/greece/ambrosios-hydaio-sholio-gia-ta-tempi-mipos-erhetai-os-timoria-apo-ton-theo-gia-karnabali

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button