Ελλάδα

Ανάρτηση Καλλιάνου ανήμερα της κηδείας του πατέρα του: «Η αλήθεια θα λάμψει»

Μήνυμα πως «όλα θα πάρουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης για να λάμψει η αλήθεια» στέλνει ο Γιάννης Καλλιάνος μέσω μίας ανάρτησης ανήμερα της κηδείας του πατέρα του.

«Να μην βρεθεί στο μέλλον κανένας άλλος άνθρωπος στη θέση του πατέρα μου και στη θέση της οικογένειάς μου», αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος στην ανάρτησή του.

Το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Δρέπανο Αργολίδας, όπου  φίλοι και συγγενείς θα τον  αποχαιρετήσουν. 

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι η κηδεία του πατέρα μου. Σεβόμενος τη μνήμη του και την αξιοπρέπεια, ταπεινότητα και ηθική που ως άνθρωπος είχε, και που με αγάπη και στοργή μας μεταλαμπάδευσε, δεν σκοπεύω προς το παρόν να αναφέρω τίποτα παραπάνω πέραν τούτου:

Όλα θα πάρουν το δρόμο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια προς τιμήν της μνήμης του πατέρα μου, για να ανακουφιστεί και η ψυχούλα του και εμείς σαν οικογένεια. Και για να μην βρεθεί στο μέλλον κανένας άλλος άνθρωπος στη θέση του πατέρα μου και στη θέση της οικογένειας μου.

«Δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» λέει ο θεράποντας γιατρός

Στο μεταξύ, ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διαψεύδει τον βουλευτή της ΝΔ για το φακελάκι των 500 ευρώ.

Με δήλωσή του μέσω των δικηγόρων του ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου υποστηρίζει πως «ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος».

Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος».

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζει.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη έχει ως εξής:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση ,υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

Κυβερνητικές πηγές για Καλλιάνο: Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος του – Στηρίζουμε αμέριστα το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα, κυβερνητική παρέμβαση στην υπόθεση που έχει δημιουργηθεί μετά τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου.

Σχολιάζοντας την υπόθεση Καλλιάνου, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι ναι μεν συμπαραστέκονται στο πένθος του, οι καταγγελίες του διερευνώνται, όμως ταυτόχρονα, οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΣΥ έχουν την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης.

«Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος για την απώλεια του πατέρα του. Ο Υπουργός Υγείας έχει διατάξει ΕΔΕ για τις καταγγελίες. Τονίζουμε την αμέριστη στήριξή μας στους γιατρούς και συνολικά το προσωπικό του ΕΣΥ στον καθημερινό αγώνα που δίνουν», ήταν ολόκληρη η αποστροφή που αποδίδεται σε κυβερνητικές πηγές.

Ο Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής της ΝΔ, κατηγορεί γιατρούς στο Αττικό Νοσοκομείο πως δεν πρόσεξαν όπως έπρεπε τον νοσηλευόμενο πατέρα του, με αποτέλεσμα αυτός να καταλήξει. Έκτοτε, ο ίδιος έχει ζητήσει παρέμβαση του υπουργού Υγείας, έχει προβεί σε δημόσιες καταγγελίες και έχει προαναγγείλει πως θα κινηθεί νομικά. Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση, ενώ διά των δικηγόρων του, ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των καταγγελιών, δηλώνει πως δεν ήταν δυνατή η διασωλήνωση του ασθενούς και πως το ότι πήρε «φακελάκι» από την οικογένεια είναι «εξωφρενικό ψεύδος».

https://www.lifo.gr/now/greece/anartisi-kallianoy-animera-tis-kideias-toy-patera-toy-i-alitheia-tha-lampsei

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button