Ελλάδα

Ανδρουλάκης για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για μια ζωή με ίσα δικαιώματα

Για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

«Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε ως Πολιτεία για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με ίσα δικαιώματα και ποιότητα διαβίωσης στα άτομα με αναπηρία. Να απαντήσουμε στις καθημερινές αγωνίες των οικογενειών τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ .

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι «είναι απαραίτητη μια Εθνική Στρατηγική για τη συμπερίληψη και διαβίωση στην κοινότητα, με διασφάλιση της βιωσιμότητας των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας-Δημιουργικής Απασχόλησης και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Αυξημένης Προστασίας», καθώς επίσης

«Εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης από την ειδική στη συμπεριληπτική εκπαίδευση και αύξηση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση. Αλλά και επίλυση των συνταξιοδοτικών ζητημάτων, που θέτει το αναπηρικό κίνημα», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

πηγή: creta24

androylakis-pagkosmia-imera-amea-echoyme-polla-akomi-na-kanoyme-os-politeia-mia-zoi-isa-dikaiomata/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button