Ελλάδα

Ανδρουλάκης: «Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς»

Συνεχίζει την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Μετά την Κοζάνη, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, τα Γρεβενά, όπου πήγε στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι στη Δυτική Μακεδονία και στα Γρεβενά υπάρχει έντονο δημογραφικό πρόβλημα και σημείωσε ότι «ως πολιτεία πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νέα ζευγάρια και τους συνταξιούχους».

Μάλιστα, πρότεινε ένα «νέο ΕΚΑΣ για 350.000 συνταξιούχους και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς». 

«Με δίκαιο τρόπο η πράσινη μετάβαση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας που πλήττει ιδιαίτερα την ορεινή Ελλάδα και τα Γρεβενά, σημειώνοντας ότι, «η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο», ώστε οι καλλιεργητές, αγρότες, μεταποιητές, οι δημοτικές κοινότητες και οι συνεταιρισμοί να έχουν τη δυνατότητα «κατά προτεραιότητα» να φτιάξουν ανανεώσιμα πάρκα ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν χαμηλό κόστος για την παραγωγή τους.

«Επιθυμούμε μια δίκαιη μετάβαση, που δεν θα οδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιφερειακές ανισότητες με υψηλό κόστος, που θα υπονομεύσει την ελληνική παραγωγή στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και τόνισε πως «χρειαζόμαστε πολιτικές πραγματικής περιφερειακής ανάπτυξης κι όχι πολιτικές που έχουν ως κέντρο ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και ανθρώπους που στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ».

https://creta24.gr/androylakis-neo-ekas-350-000-syntaxioychoys-katargisi-tis-prosopikis-diaforas/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button