Ελλάδα

Απεργία 8ης Μαρτίου: Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαρτίου, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

«Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε παρόντες και διεκδικούμε ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών.  Συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία και στους συλλόγους μας με συλλογική συνείδηση και δράση, τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και απαξίωσης των σχολείων. Υπογράφουμε μαζικά την απεργία – αποχή Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. – Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας!» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις «εργαζομένων και της νεολαίας  που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη. Καταδικάζουμε την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης της κοινωνίας».

«Στις 8 Μαρτίου όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις. (…) Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους» συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ζητούν «ένα σύγχρονο, ασφαλές, δημόσιο και δωρεάν σχολείο» και καλούν σε «πάλη για:

  • Σύγχρονες δημόσιες, και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο τον λαό, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με άρτια εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ και άμεση υλοποίηση των διεκδικήσεων των συνδικάτων.
  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.
  • Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών».

«Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων» καταλήγει η ΔΟΕ.

πηγή: lifo

now/greece/apergia-8is-martioy-stasi-ergasias-ton-ekpaideytikon-i-doe-symmetehei-stis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button