Ελλάδα

Απόπειρα βιασμού 14χρονης: Τι λένε οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Την απόλυτη φρίκη έζησε μια 14χρονη μαθήτρια στην Κόρινθο η οποία έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού στο προαύλιο του σχολείου της από πέντε συμμαθητές της.

Από τους πέντε δράστες, ένας εκ των οποίων μάλιστα θέλοντας να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του δήλωσε ότι «ήταν απλώς μια πλάκα»,  οι δύο θα βρεθούν στη φυλακή.

H συνήγορος υπεράσπισης Φρύνη Πανούση, ενός εκ των κατηγορουμένων, που αφέθηκε ελεύθερος, ισχυρίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως «δεν έγινε απόπειρα βιασμού» ενώ ο Ανδρέας Βαγγόπουλος δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, επισήμανε ότι το κορίτσι υποφέρει από μετατραυματικό στρες ενώ έχει ασκηθεί επιπρόσθετα ποινική δίωξη και για απειλή σε βάρος της 14χρονης.

«Εκπροσωπώ τον έναν εκ των ανηλίκων, που αφέθηκε ελεύθερος, οπότε γι αυτόν μόνο νομιμοποιούμε να μιλήσω» είπε η δικηγόρος Φρύνη Πανούση και επισήμανε πως ο εντολέας της «αρνείται οποιαδήποτε άμεση συμμετοχή στο περιστατικό. Ήταν στο χώρο δεν συμμετείχε στο περιστατικό έτσι ακριβώς όπως αναφέρεται και περιγράφεται στην καταγγελία.»

Όταν ερωτήθηκε για το εάν ο εντολέας της «δεν αρνείται ότι έγινε το περιστατικό» δεν αποκαλύπτει όπως είπε στοιχεία της δικογραφίας σεβόμενη την «ανηλικότητα» όσων φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό».

«Δεν έγινε απόπειρα βιασμού»

«Εξαρτάται τι εννοούμε όταν λέμε περιστατικό. Αυτά όμως ειδικότερα είναι στοιχεία της δικογραφίας που γνωρίζουμε και ο συνάδελφος φυσικά είπε ότι δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε και να αποκαλύψουμε. Πολλώ δε μάλλον όταν, όπως εν προκειμένω αφορά ανήλικα. Μην ξεχνάμε ότι άπαντα τα μέρη είναι ανήλικα, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και η καταγγέλλουσα και οι πέντε κατηγορούμενοι είναι ανήλικα, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα φειδωλοί σε ό,τι λέμε και ό,τι δημοσιοποιούμε και σεβόμενοι κυρίως πρωτίστως την ανηλικότητα τους.»

Ωστόσο υποστήριξε πως «δεν έγινε απόπειρα βιασμού της 14χρονης».

Μετατραυματικό τραύμα

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βαγγόπουλος δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης επισήμανε:

«Μια σοβαρή καταγγελία της μητέρας την Τετάρτη το μεσημέρι, οδήγησε σε μία πολύ σοβαρή ποινική δίωξη για απόπειρα ομαδικού βιασμού, μια βαρύτατη πράξη με ιδιαίτερη ποινική απαξία».

Συμφώνησε ότι «επειδή πρόκειται για ανήλικα παιδιά, τόσο όσο αφορά τους δράστες και τώρα κατηγορουμένους, αλλά όσο αφορά και την εντολέα τη δική μου, η οποία περνάει και αυτή με την οικογένειά της, τον δικό της Γολγοθά, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι πρόκειται για ανήλικα παιδιά, παιδιά τα οποία ενδεχομένως και αυτοί που είναι σήμερα εκτός κράτησης με περιοριστικούς όρους, αλλά και τα παιδιά για τα οποία έχει αποφασισθεί ο περιορισμός τους σε κατάστημα κράτησης νέων, είναι παιδιά τα οποία θα πρέπει να συμβιώσουν στη συνέχεια σε μια μικρή κοινωνία, όπως είναι αυτή η κοινωνία της Κορίνθου. Οπότε καταλαβαίνετε ότι και το τραύμα και το μετατραυματικό τραύμα είναι ιδιαίτερα ισχυρά.»

Όπως ανέφερε «βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάκρισης, η οποία είναι μυστική και σε κάθε περίπτωση από δικηγόρους τουλάχιστον δεν επιτρέπεται η διαρροή στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση αναδεικνύει πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι το πρόβλημα που υπάρχει εντός των σχολείων, διότι οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και θέλουν να επιστρέφουν στο σπίτι τους ακριβώς έτσι όπως τα έστειλαν.

«Ενδεχομένως θα μπορούσε και να αποτραπεί εάν υπήρχε η φροντίδα η οποία θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον σε ένα σχολικό περιβάλλον» επισήμανε.

«Έλαβε χώρα – σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, στην οποία μόνο μπορώ να περιοριστώ με βάση αυτά τα οποία της είχε πει το ίδιο της το παιδί – κατά την ώρα δηλαδή που χτυπούσε το κουδούνι τα παιδιά να πάνε στις τάξεις και κάποιο παιδάκι έμεινε πίσω μαζί με κάποια άλλα παιδιά για λίγα λεπτά. Άρα αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα».

Και συμπλήρωσε «Ένα δεύτερο σοβαρό θέμα και ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Θεωρώ ότι είναι αυτή η σχέση των γονέων με τα παιδιά, διότι η δική μου εντολέας είχε καλλιεργήσει στην οικογένειά της αυτή τη σχέση, η οποία απαιτείται προκειμένου ένα παιδί να εκμυστηρευτεί, να πει στη μητέρα και στον πατέρα της το τι της συνέβη.

Τα παιδιά να μιλούν στους γονείς

Ένα μήνυμα το οποίο θα πρέπει να σταλεί και το οποίο είχε στείλει και η ίδια η μάνα και το οποίο σέβομαι απόλυτα, εννοώ της 14χρονης ανήλικης είναι ότι «τα παιδιά θα πρέπει να μιλούν στους γονείς τους.

Από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη σε επόμενο στάδιο θα αποφασίσει. Οι κατηγορούμενοι έχουν το απαραβίαστο και απολύτως σεβαστό τεκμήριο της αθωότητας μέχρι και την αμετάκλητη κρίση της δικαιοσύνης, το οποίο θα πρέπει όλοι να το σεβαστούμε και από κει και πέρα και η δική μου εντολέας με την οικογένειά της περνάει το δικό της Γολγοθά.»

Όπως ανέφερε για την ψυχολογική κατάσταση της 14χρονης «οι επόμενες μέρες είναι χειρότερες από την πρώτη, γιατί υπάρχουν στάδια και στην ψυχολογική εξέλιξη ενός ανθρώπου. Την πρώτη μέρα βίωσε αυτό το σοκ σε ένα περιστατικό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ανέμενε κάποιος άνθρωπος να συμβεί και αυτή τη στιγμή υπάρχει το μετατραυματικό στρες, το οποίο προσπαθεί με τη βοήθεια της οικογένειάς της αλλά και ψυχολόγων να αντιμετωπίσει.»

Δεν είχε ξαναδημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, τουλάχιστον με τα συγκεκριμένα παιδιά. Συμμαθητές ήταν, μπορεί να υπάρχουν τα προβλήματα που υπάρχουν στα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, τα οποία είναι ανεκτά και για μένα απόλυτα φυσιολογικά.»

Όπως σημείωσε δεν έχει πληροφόρηση για κάποια προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά τουλάχιστον από τους κατηγορούμενους.

πηγή: creta24

apopeira-viasmoy-14chronis-ti-lene-oi-dikigoroi-ton-dyo-pleyron/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button