Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό

Για το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και η οποία προγραμματίζεται για τις 15 Φεβρουαρίου ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή την εγκύκλιο που διαβάστηκε στους ναούς την περασμένη Κυριακή.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε με νόημα ότι «η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λάο» κάνοντας λόγο για «φαεινές ιδέες» που «θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

«Μην ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους. Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Ιερώνυμου κατά την άφιξή του στη Μονή Πεντέλης στο συνέδριο για τον Άγιο Φώτιο.

Η διαβούλευση στη Βουλή

Την ίδια ώρα την ευρύτατη συναίνεση 5 κοινοβουλευτικών ομάδων για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επιβεβαίωσε η πρώτη ημέρα συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Βουλή. Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων καταγράφηκε ότι εκτός της ΝΔ, θετικοί επι της αρχής με το σχέδιο νόμου που αποκαθιστά τους όρους ισότητας στον πολιτικό γάμο και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών είναι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Η εισηγητής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει τους όρους ισότητας για όλους του πολίτες και ιδίως για τα παιδία. Η κυρία Έλενα Ακρίτα από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «σημαντική αλλαγή» ενώ για αυτονόητες ρυθμίσεις έκανε λόγο και ο Παύλος Χρηστίδης του ΠΑΣΟΚ.

Από την Νέα Αριστερά ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε «ημέρα νίκης για τα κινήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» ενώ ο κ. Σπύρος Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας επικρότησε τις ρυθμίσεις για την ισότητα στον γάμο.ρίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο ίδιος σημείωσε βέβαια πως “Η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για λόγους αποπροσανατοπλισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα” και επανέλαβε: “ Εμείς είμαστε εδώ και υποστηρίζουμε και προασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων

Είμαστε παιδία του ίδιου σύμπαντος και απόλυτα φυσιολογικοί . Του ίδιου Θεού για όσους ενστερνίζονται αυτή την διάσταση.”

πηγή: creta24

archiepiskopos-ieronymos-gia-to-nomoschedio-gia-ta-omofyla-zevgaria-i-ekklisia-edose-to-minyma-ston-lao/

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button