Ελλάδα

Βασίλης Τόπαλος: «Ο πατέρας του έφτασε πρώτος, τα είχε χαμένα» -Μποξέρ περιγράφει όσα έγιναν στο γυμναστήριο

Τα όσα εκτυλίχθηκαν την ημέρα που κατέρρευσε μέσα στο γυμναστήριο ο Βασίλης Τόπαλος περιγράφει νεαρός μποξέρ, που ήταν «παρών» στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου.

Την ώρα που αναμένεται να διασαφηνιστεί αν το βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα προέκυψε από την πτώση του μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, ή από τα χτυπήματα του αντιπάλου του στον αγώνα σπάρινγκ, μποξέρ που βρισκόταν στο γυμναστήριο μιλά στο Live News για το τι έγινε επάνω στο ρινγκ.

«Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι. Ούτε ο (…), ούτε και ο Βασίλης και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα», είπε.

«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδελφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι που ήταν επάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη. Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του. Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μια χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση», πρόσθεσε ο νεαρός μποξέρ.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας συγκλονίζει περιγράφοντας τι συνέβη όταν ο πατέρας του Βασίλη Τόπαλου τον αντίκρισε στο μπάνιο, αφού είχε καταρρεύσει.

«Ο μποξέρ που τον βρήκε, δεν έκανε προπόνηση εκείνη την ημέρα. Είχε ανέβει πάνω και έκανε διάδρομο. Όταν τελείωσε, όπως κατέβαινε να πάρει την τσάντα του, ακούει το μπαμ και πήγε να δει. Φώναξε κατευθείαν για βοήθεια τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και τον πατέρα του Βασίλη. Είχαμε τελειώσει τους στόχους και θα πήγαινε για σάκο μετά ο μικρός. Πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, στο σβέρκο του να δει πώς είναι. Έβγαλε μπαντάζ, μπλούζα και έφυγε εκεί. Ήταν πεταμένα και η μπλούζα και τα μπαντάζ στο μπάνιο», υποστήριξε.

«Ο πατέρας του έφτασε πρώτος, τον πήρε πρώτος αγκαλιά. Αν έβλεπες πώς τον κρατούσε και πώς τον χάιδευε. Του έλεγε: “Βασίλη μου, Βασιλάκη μου, αγοράκι μου, τι έγινε;”. Τα είχε χαμένα, αναρωτιόταν τι έγινε. Ο πατέρας του τον πήγαινε κάθε μέρα προπόνηση από τον Ασπρόπυργο στην Αγία Παρασκευή. Δεν είχε καμία στήριξη και τον έκανε πρωταθλητή Ευρώπης. Όλοι του έσφιγγαν το χέρι. Ποιος μπορεί να πει ότι τον πίεζε ο πατέρας; Το παιδί ήταν χαρούμενο, έπαιρνε αγάπη από τον πατέρα», συμπλήρωσε.

 

πηγή: lifo

now/greece/basilis-topalos-o-pateras-toy-eftase-protos-ta-eihe-hamena-mpoxer-perigrafei-osa-eginan

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button