Ελλάδα

Βασίλης Τόπαλος: Τουλάχιστον 15 καταθέσεις για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή- Σήμερα η κηδεία του

Τουλάχιστον 15 καταθέσεις έχει λάβει το τμήμα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Στους αστυνομικούς έχουν δώσει κατάθεση συναθλητές του 16χρονου, συγγενικά του πρόσωπα, όπως οι γονείς, η γιαγιά και ο μικρότερος αδερφός του αλλά και προπονητές.

Αν και αρχικά ερευνήθηκε ακόμα και το σενάριο των παράνομων αγώνων πυγμαχίας, αυτή η εκδοχή αποκλείστηκε καθώς δεν προέκυψε καμία τέτοια ένδειξη από την έρευνα.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, που επικαλείται η ΕΡΤ, επισημαίνουν ότι ο 16χρονος δεν είχε κάνει κάποιον αγώνα το τελευταίο διάστημα, όμως προπονούνταν σκληρά και αυτό του είχε προκαλέσει εξάντληση και μεγάλη κόπωση.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Ο θάνατό του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους, οι αρχές, δείχνουν ότι προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Η επικρατέστερη εκδοχή, είναι ότι ο 16χρονος μπήκε μετά την προπόνησή του στο μπάνιο, ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες, το θανατηφόρο τραύμα που έφερε ο αθλητής είναι «συμβατό» με την εκδοχή της πτώσης.

Η εξόδιος ακολουθία του 16χροου Βασίλη Τόπαλου θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

πηγή: lifo

now/greece/basilis-topalos-toylahiston-15-katatheseis-gia-ton-thanato-toy-16hronoy-protathliti

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button