Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης: Στο «μικροσκόπιο» των ερευνών το Airbnb που αναγνώρισε το παιδί

Δέκα προφυλακίσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για το διαφαινόμενο κύκλωμα παιδεραστίας, με δεδομένη τη σιωπή του 53χρονου παιδεραστή και βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου

Στη μαραθώνια τέταρτη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, που κράτησε περισσότερες από έξι ώρες, το 12χρονο κορίτσι αναγνώρισε δύο ξεχωριστούς χώρους όπου την εκπόρνευε ο 53χρονος παιδεραστής.

Στο «μικροσκόπιο» των εκτός του οίκου ανοχής για τον οποίο το παιδί είχε αναφερθεί εκτενώς και σε προηγούμενη κατάθεσή της, βρίσκεται και ένα διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης όπου ο Ηλίας Μίχος την εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση. Στο εν λόγω διαμέρισμα, ο Ηλίας Μίχος φέρεται την εξέδιδε με «αντίτιμο» από 50 μέχρι και 100 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Live News, το διαμέρισμα βρίσκεται σε κτήριο έξι ορόφων στο κέντρο της Αθήνας, με την πόρτα εισόδου να ξεκλειδώνει με κωδικό – χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη ή εκμισθωτή.

Αντικείμενο των ερευνών αποτελεί επίσης η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικη, καθώς ο 52χρονος παιδεραστής Ηλίας Μίχος είναι πιθανό να ανάγκαζε τη 12χρονη σε live streaming για να εισπράττει ποσά από διάφορους «πελάτες».

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κάνει φύλλο και φτερό τα δεδομένα που έχει συλλέξει για το «πελατολόγιο» του Μίχου μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα που χρησιμοποιούσε και αποτελούν το «κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία ο κατηγορούμενος, αυτά θα ανακτηθούν, εύκολα ή δύσκολα.

Σε πρώτο στάδιο, οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στα άτομα που εμπλέκονται στη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση του παιδιού και θα ακολουθήσει η έρευνα για όσους είχαν μόνο διαδικτυακή επαφή και σε τι βαθμό.

Σημειώνεται ότι οι οι αστυνομικοί, μέσα από τις αναλύσεις στα στοχεία της πλατφόρμας Blindchat, έχουν στα χέρια πάνω από 200 προφίλ αγνώστων ανδρών εκ των οποίων τουλάχιστον μια φορά έχει επικοινωνήσει ο καθένας με την 12χρονη.

Στη φυλακή και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος

Προφυλακιστέος για βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό κρίθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, και ο 43χρονος που συνελήφθη ως «πελάτης» του Ηλία Μίχου στο πλαίσιο των ερευνών για το κύκλωμα παιδεραστίας.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σύντομα σήμερα για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής που του αποδίδεται, καθώς αναγνωρίστηκε από τη 12χρονη στην τελευταία, τέταρτη κατά σειρά, κατάθεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος αποδέχεται ότι συνάντησε, τρεις φορές μάλιστα, το παιδί, αλλά αρνήθηκε ότι είχε «σεξουαλική επαφή» μαζί του υποστηρίζοντας ότι δεν προέβη σε καμία γενετήσια πράξη, ότι έδωσε, χωρίς αντάλλαγμα, στην ανήλικη κάποια χρήματα γιατί θέλησε να τη βοηθήσει, κι ότι νόμιζε πως ήταν 16 ετών.

Πρόκειται για το δέκατο άτομο που οδηγείται στη φυλακή για την υπόθεση και τον τελευταίο από τους άνδρες που συνελήφθησαν, μετά από τέσσερα τελευταία εντάλματα που εξέδωσε η ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του και σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν 5 κινητά τηλέφωνα, 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 tablet, 5 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και άλλοι ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα μνήμης.

πηγή: creta24

viasmos-12chronis-mikroskopio-ton-ereynon-to-airbnb-poy-anagnorise-to-paidi/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button