Ελλάδα

Βορίδης: Μάρτιο πρέπει να γίνει διάλυση της Βουλής για να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο

Τον μήνα Μάρτιο πρέπει να γίνει η διάλυση της Βουλής έτσι ώστε να έχουμε εκλογές τον Απρίλιο, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν την πρωτιά, την διαφορά και επομένως και τον πρώτο της δεύτερης κάλπης, αλλά και το πόσο κοντά θα βρίσκεται το κόμμα στην αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς αν ο στόχος της αυτοδυναμίας οδηγήσει σε μια πολύμηνη διαδικασία που μπορεί να είναι βλαβερή για τη χώρα, ο κ. Βορίδης τόνισε πως δεν θα έχουμε πολύμηνη διαδικασία καθώς αν το πρώτο βράδυ των εκλογών «ο Τσίπρας έχει ηττηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί, δεν μπορεί να κερδίσει πια στις δεύτερες εκλογές γιατί θα έχει καταρρεύσει η ιστορία της προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Επομένως, δεν έχει πια κυβερνητική πρόταση. Κακά τα ψέματα, εκείνη τη χρονική στιγμή, εκείνο το βράδυ των πρώτων εκλογών, η μόνη κυβερνητική δύναμη, η μόνη πολιτική δύναμη με κυβερνητική πρόταση, θα είναι Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Σχετικά με το αν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως δεν θέλει να σχολιάσει. Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος για την εκλογή βουλευτών Επικρατείας που προέρχονται από την ομογένεια λόγω της μικρής συμμετοχής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο υπουργούς του στο Ειδικό Δικαστήριο»

Κληθείς να σχολιάσει την κατηγορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με αφορμή τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα η ΝΔ είναι ένα κόμμα διαφθοράς, ο κ. Βορίδης είπε χαρακτηριστικά «το να ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ να μου λέει για τα θέματα ηθικής τάξεως, εκεί πραγματικά νομίζω ξεπερνάμε τον εαυτό μας», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο υπουργούς του στο Ειδικό Δικαστήριο που κατηγορούνται για κακουργήματα και τους έχει ακόμη μέλη του.

Στην επισήμανση τι η εικόνα της ΝΔ με δύο στελέχη της εν ενεργεία βουλευτές να βρίσκονται «μπλεγμένοι με δουλειές με το Δημόσιο δεν είναι και η καλύτερη», ο κ. Βορίδης ανέφερε πως η μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως «ο Μητσοτάκης τους αποπέμπει στο δευτερόλεπτο και ο Τσίπρας τους στηρίζει μέχρι την τελική τους καταδίκη ή εν πάση περιπτώσει απαλλαγή».

Στην εκ νέου δε επισήμανση ότι υπάρχει και το «τεκμήριο αθωότητας», ο υπουργός Εσωτερικών διερωτήθηκε: «Α, το τεκμήριο αθωότητας υπάρχει μόνο για τον κ. Παππά και τον Παπαγελλόπουλο; Όχι για τον κ. Χειμάρα;».

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι υπάρχει διαφορά στάσεως ανάμεσα στο κόμμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Άρα θέλω να πω, δείτε την πολιτική διαφορά στάσεως. Και να σας θυμίσω αν μου επιτρέπετε – να μην πάμε στα βαριά που είναι του Παππά και του Παπαγγελόπουλου – να πάμε σε κάτι το οποίο είναι παραβιάσεις, ας το πω, άλλης τάξεως σαν αυτές του Χειμάρα. Στην περίπτωση του Φλαμπουράρη σας θυμίζω, τον θυμάστε τον έλεγχο; Ποια ήταν η στάση; «Δεν έγινε και τίποτε». Άρα λοιπόν τώρα, γι αυτό λέω εδώ, υπάρχει ένα χάος στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Στη στάση που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι σε αυτά, την απολύτως καθαρή και αυστηρή, και στην απολύτως ανεκτική και συμπεριληπτική αυτών των υποθέσεων από την πλευρά του Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

πηγή: creta24

voridis-martio-prepei-na-ginei-dialysi-tis-voylis-na-ginoyn-ekloges-ton-aprilio/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button