Ελλάδα

Γεωργία Μπίκα: Παραδεκτή η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση βιασμού

Παραδεκτή σε πρώτο στάδιο κρίθηκε η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία είχε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την υπόθεση βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thesstoday, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρότεινε στην κα Μπίκα και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν σε διακανονισμό ώστε να αποζημιωθεί.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης» τονίζει ο δικηγόρος της κας Μπίκα, Νίκος Διαλυνάς.

Επιπλέον, ο κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αποδοχής υψηλότερου ή χαμηλότερου ποσού αποζημίωσης, αλλά πρόκειται για θέμα δικαίωσης της 24χρονης, και κυρίως ηθικής.

«Από κει και πέρα το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, και αξίζει να τονιστεί πως από τις 78.000 προσφυγές, μόνο το 8% αυτών γίνεται δεκτό. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του, όχι μόνο για τα στοιχεία που περιείχε η προσφυγή αλλά και για την αστοχία και τις παραλείψεις των ελληνικών αρχών», σημείωσε.

Η 24χρονη προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έπειτα από την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την αίτηση για την άσκηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο από την κατηγορία βιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξή του, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αχ. Ζήσης έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, θεωρώντας ορθό το σκεπτικό του βουλεύματος, με την 24χρονη να προχωρά άμεσα στην προσφυγή.

πηγή: lifo

now/greece/georgia-mpika-dekti-i-prosfygi-sto-eyropaiko-dikastirio-gia-tin-ypothesi-biasmoy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button