Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα τρία στοιχεία που «έκαψαν» τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου

Ξετυλίγεται στο κουβάρι της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με την αστυνομία να έχει κάνει δύο συλλήψεις και παράλληλα να συνεχίζει τις έρευνες.

Από την πρώτη στιγμή από τις αρχές συστάθηκε ειδική υπηρεσιακή ομάδα για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που μελέτησε και την παραμικρή λεπτομέρεια της υπόθεσης. Οι δράστες μάλιστα είχαν κάνει πρόβα μια μέρα πριν τη δολοφονία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά λίγες ημέρες πριν από την εκτέλεση του δημοσιογράφου, οι συλληφθέντες πήγαν σε κατάστημα στους Αμπελόκηπους και αγόρασαν πακιστανικά τηλέφωνα τα οποία και χρησιμοποίησαν.

Παράλληλα κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει την διαδρομή της μηχανής, αλλά και του λευκού βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την δολοφονία. Αρχικά εμφανίζονται δύο άτομα πάνω στη μηχανή και το βανάκι να ακολουθεί, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω άλλη κάμερα έχει καταγράψει ένα άνδρα πάνω στη μοτοσυκλέτα. Αυτό σημαίνει ότι ο ένας μπήκε μέσα στο βαν.

Τα πραγματικά κινητά εξάλλου των συλληφθέντων την ημέρα της δολοφονίας λειτουργούσαν κανονικά και τα είχαν αφήσει κάπου αλλού, ώστε το στίγμα τους να μην δείχνει ότι βρίσκονται στον Άλιμο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το βαν που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία ανήκει σε εταιρεία που σχετίζεται με τον 48χρονο. Για το λόγο αυτό ο 48χρονος προσήχθη πριν από 15 μέρες στη ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί βρισκόταν στο τόπο της δολοφονίας του Καραϊβάζ το βαν του. Ο 48χρονος όμως δεν μπόρεσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους αστυνομικούς και απάντησε μόνο ότι δεν θυμόταν, ενώ και από τον οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, αποδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν.

Στην δικογραφία υπάρχει αναφορά για τρία ακόμη άτομα. Το ένα μάλιστα βρίσκεται στη φυλακή και εξετάζεται η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες είναι αδέρφια,  ήταν ψύχραιμα κατά την σύλληψη τους και την διάρκεια παραμονής του στην ΓΑΔΑ, ενώ είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Ειδικότερα είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία. Εχει εμπλακεί στη δολοφονία ενός Έλληνα, τον Ιούλιο του 2021 στο Γαλάτσι.

https://creta24.gr/giorgos-karaivaz-ta-tria-stoicheia-poy-ekapsan-toys-syllifthentes-ti-dolofonia-dimosiografoy/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button