Ελλάδα

Δήμος Ζωγράφου: Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και εξετάσεις μαστογραφίας

Τη δυνατότητα για δωρεάν δωρεάν διεξαγωγή τεστ Παπανικολάου και ψηφιακής μαστρογραφίας θα έχουν όλες οι γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στο δήμο Ζωγράφου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την δεύτερη φάση εξετάσεων που εντάσσεται στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, οι οποίες κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Ζωγράφου. 

Ήδη οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, προχώρησαν σε διανομή φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία του Ζωγράφου, ώστε να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι γυναίκες γύρω από αυτό το ζήτημα και για τη δυνατότητα των δωρεάν εξετάσεων στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Ιδρύματος (2103620831 & 2103620832), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τις 9:30 έως τις 15:00, ώστε να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

πηγή: lifo

now/greece/dimos-zografoy-dorean-test-pap-kai-exetaseis-mastografias

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button