Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Καταθέτει φίλος του που ξέφυγε από τη δολοφονική επίθεση

Ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Τελευταίος από το σύνολο των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης καταθέτει φίλος του Άλκη που βρισκόταν μαζί του στην παρέα των πέντε νεαρών, όταν έγινε η δολοφονική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης, όπως επίσης ένας ακόμη φίλος της ίδιας παρέας, πηδώντας από τα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου είχαν μαζευτεί οι πέντε φίλοι.

Ο ίδιος μάρτυρας -δίδυμος αδελφός ενός εκ των δύο τραυματιών- έτρεξε προς την οδό Παπαναστασίου ζητώντας από θαμώνες παρακείμενης ταβέρνας να καλέσουν ασθενοφόρο.

Μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα, το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί σειρά αιτημάτων που ετέθησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, όπως για παράδειγμα να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της ιατροδικαστού

Χθες, ολοκληρώθηκε η διήμερη κατάθεση στο δικαστήριο της ιατροδικαστού και διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λήδας – Καλλιόπης Κοβάτση, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου.

Η ίδια κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αφού τις επιδείχθηκε το μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ» που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση, για να διακριβωθεί εάν ταυτίζεται με τραύματα που διαπιστώθηκαν στα πόδια του Άλκη Καμπανού.

Η μάρτυρας είπε ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι συμβατό με τραύμα στον αριστερό μηρό του 19χρονου, το οποίο όμως – σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα – ήταν «επιπόλαιο».

Όσον αφορά, το μοιραίο χτύπημα στον δεξί μηρό του Άλκη, ήδη από χθες η Κοβάτση ανέφερε ότι δεν είναι συμβατό ούτε με το κάραμπιτ, ούτε με το δρεπάνι.

Μάλιστα, η ιατροδικαστής αποκάλυψε ότι στο Εργαστήρι Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ έγιναν «πειράματα προσομοίωσης με ίδιο κάραμπιτ σε χοιρινό», όπως ανέφερε, για να διαπιστωθεί τί είδους πλήγματα μπορεί να επιφέρει το συγκεκριμένο όπλο, σε μία προσπάθεια εξαγωγής συμπερασμάτων και σύγκρισης με τα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 19χρονου.

Η αντίδραση της μητέρας του Άλκη Καμπανού

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ερωτήσεων υπήρξε αντίδραση από τη μητέρα του Άλκη, η οποία απευθυνόμενη στην υπεράσπιση είπε: «Tο κατάλαβες, αυτό ήθελες, έτσι ήταν;».

Την πρώτη ημέρα κατάθεσης, η ιατροδικαστής απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας και κληθείσα να αξιολογήσει τα ιατροδικαστικά της ευρήματα, κατέθεσε ότι ο Άλκης «δεν θα σωζόταν ούτε εάν βρισκόταν έξω από νοσοκομείο».

«Ήταν τελειωμένος» είπε, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι το κεφάλι του ήταν «σπασμένο» από τα χτυπήματα που δέχθηκε «με την μέγιστη δυνατή δύναμη».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/diki-alki-kampanoy-katathetei-filos-toy-poy-xefyge-apo-ti-dolofoniki-epithesi

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button