Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Λουτρό αίματος, ψηλάφησα για σφυγμό, δεν ανέπνεε»- Η κατάθεση γιατρού του ΕΚΑΒ

Συνεχίστηκαν σήμερα οι καταθέσεις ενώπιον δικαστηρίου στην υπόθεση της δολοφονίας με οπαδικά κίνητρα του Άλκη Καμπανού και η μάρτυρας, γιατρός του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο, ανέφερε ότι ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος.

Αναλυτικότερα, σήμερα 12η μέρα της διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την δίκη των 12 κατηγορουμένων που βαρύνονται για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου ‘Αλκη Καμπανού και της παρέας του, τα ξημερώματα της 1η Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου κατέθεσε γιατρός του ΕΚΑΒ. 

«Ήμουν υπηρεσία και κατά τις 12 με μια παρά δεχθήκαμε κλήση για περιστατικό με έναν μαχαιρωμένο. Μιλώντας με αστυνομικούς μάς είπαν ότι τα θύματα είναι περισσότερα» ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της η μάρτυρας – γιατρός. Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισε φθάνοντας στο σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια οικοδομής επί της οδού Θ. Γαζή, η ίδια ανέφερε: «Κατεβαίνοντας από το όχημα της κινητής μονάδας υπήρχε στα αριστερά μου ένας νεαρός γερμένος ανάσκελα στις σκάλες που έφερε πολλαπλά τραύματα από την κεφαλή μέχρι τα πόδια. Είχε επαφή με το περιβάλλον αλλά βρισκόταν σε σύγχυση» είπε για τον 20χρονο φίλο του Άλκη.

Συνεχίζοντας η ίδια την κατάθεσή της και αναφερόμενη στον Άλκη Καμπανό σημείωσε: «Στα δεξιά μου, σε ένα τοιχάκι πεσμένος καθιστός ήταν άλλος νεαρός. Δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον. Κάτω από τη βουβωνική χώρα υπήρχε αθρόα και κατακλυσμιαία αιμορραγία. Κυριολεκτικά ένα λουτρό αίματος. Ψηλάφησα για σφυγμό. Δεν ανέπνεε και λόγω της αθρόας αιμορραγίας ήταν έκζεμος (σ.σ. δεν είχε αίμα)».

«Ο θάνατος ήταν ακαριαίος» κατέθεσε η γιατρός για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα όταν μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο. Εκεί ακολούθησαν νέες προσπάθειες να διαπιστωθεί εάν είναι εν ζωή. «Κατόπιν διαπίστωσης του θανάτου έσπευσα να βοηθήσω τον φίλο του που ήταν ακόμη ζωντανός» σημείωσε. Μεταφέροντας στο δικαστήριο τη στιχομυθία που είχε με τον τραυματισμένο φίλο του ‘Αλκη, η γιατρός του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι ήταν έκδηλη η αγωνία του να μάθει για την τύχη του 19χρονου, παρά την κατάστασή του και τα συμπτώματα «ζάλης, υπνηλία και κεφαλαλγίας» που είχε.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/diki-alki-kampanoy-loytro-aimatos-psilafisa-gia-sfygmo-den-anepnee-i-katathesi-giatroy

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button