Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού- Πρόεδρος Άρη: «Ο Άλκης και η παρέα του δεν ήταν οργανωμένοι σε σύνδεσμο»

Με την κατάθεση του Λευτέρη Αρβανίτη, προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Άρης, συνεχίζεται σήμερα για 14η ημέρα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης κατέστη μάρτυρας στη δίκη επειδή είχε προσκομίσει στην Αστυνομία βίντεο που εστάλη στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα και κατέγραφε μέρος του φονικού επεισοδίου. Επρόκειτο για βίντεο διάρκειας 15 δευτερολέπτων, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

«Δύο μέρες μετά τη δολοφονία ήρθε στο viber ένα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης. Πήρα αμέσως την αστυνομία και μου είπαν να πάω από το Αστυνομικό Μέγαρο. Πράγματι, πήγα και μου είπαν ότι το θέλουν. Δεν γνωρίζω ποιος μου το έστειλε, ο αριθμός τηλεφώνου ήταν άγνωστος, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν απαντούσε, και μετά από λίγο καιρό δεν υπήρχε πια αυτός ο αριθμός», κατέθεσε ο μάρτυρας, αναφερόμενος στο χρονικό της αποστολής του βίντεο και στην άγνωστη ταυτότητα του αποστολέα. Πιθανολόγησε δε, ότι ο αποστολέας ήθελε να κρατήσει την ανωνυμία του και να φοβήθηκε.

«Ο Άλκης ήταν ένα παιδί γεμάτο φως. Η θυσία και η μνήμη του να διώξει το σκοτάδι από την πόλη», συνέχισε.

Το τραγούδι του Άλκη για τον Άρη

Μιλώντας με την ιδιότητα του προέδρου του Α.Σ. Άρης, που αριθμεί 2500 αθλητές, μικρά παιδιά στην συντριπτική τους πλειονότητα, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε ότι μετά το συμβάν, η ευθύνη που έχει είναι μεγάλη.

«Κυκλοφορούν 2000 παιδιά με τα ρούχα του Άρη από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χαριλάου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι στη θέση του Άλκη «θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί».

Ερωτηθείς για τον 19χρονο και την παρέα των τεσσάρων φίλων του, ο Λευτέρης Αρβανίτης κατέθεσε ότι κανένας απ’ αυτούς δεν ήταν εγγεγραμμένος ή οργανωμένος σε σύνδεσμο του Άρη. «Δύο από αυτά τα παιδιά δεν πήγαιναν καν στο γήπεδο. Απ’ όσο γνωρίζω ασχολούνταν περισσότερο με την μουσική», είπε και ανέφερε ότι ο Άλκης είχε γράψει ένα τραγούδι για τον Άρη, που ακούγεται στο γήπεδο της ομάδας.

«Οι σύνδεσμοι είναι δύσκολο να ελεγχθούν»

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε για τη γενικότερη λειτουργία των συνδέσμων οπαδών, τονίζοντας ότι οι σύνδεσμοι είναι δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς είναι «κλειστά κομμάτια των οπαδών».

Χαρακτηριστικές είναι οι ερωτήσεις που δέχθηκε από την εισαγγελέα της έδρας Κυριακή Κλιάμπα και οι απαντήσεις που έδωσε για το ζήτημα της λειτουργίας των συνδέσμων.

Ερώτηση: Γνωρίζετε πώς λειτουργούν οι σύνδεσμοι; Οι οργανωμένοι οπαδοί εγγράφονται όλοι; 

Απάντηση: Με το νέο νόμο εγγράφονται όλοι και χρειάζονται στοιχεία που ζητάμε, όπως ποινικό μητρώο κ.ά. Το κάνουμε αναγκαστικά, αλλιώς δεν παίρνει άδεια από την Αστυνομία.

Ερώτηση: Μπαίνει οποιοσδήποτε στους χώρους των συνδέσμων;

Απάντηση: Δύσκολο, μόνο οι οργανωμένοι που γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ερώτηση: Ποιος μισθώνει τον χώρο όπου στεγάζονται οι σύνδεσμοι;

Απάντηση: Υπάρχει ένα φυσικό πρόσωπο, στο όνομα του οποίου νοικιάζεται το ακίνητο.

Ερώτηση: Αυτό το πρόσωπο είναι κάποιος οπαδός;

Απάντηση: Σίγουρα ανήκει στην ομάδα, αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι και κάποιο τρίτο πρόσωπο, για παράδειγμα κάποιος ηλικιωμένος.

Ερώτηση: Ποιος πληρώνει τα έξοδα λειτουργίας των συνδέσμων;

Απάντηση: Από τις συνδρομές των μελών πληρώνονται ενοίκια, ρεύματα, φως.

Ερώτηση: Κλειδιά ποιος έχει;

Απάντηση: Δε νομίζω όλοι, φαντάζομαι ένας ή δύο όχι όμως πολλά άτομα

Ερώτηση: Δε θα έπρεπε να γίνεται έλεγχος στους συνδέσμους;

Απάντηση: Οπωσδήποτε. Ελέγχονται όσο μπορούν.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του ίδιου μάρτυρα και απαντάει σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/diki-alki-kampanoy-proedros-ari-o-alkis-kai-i-parea-toy-den-itan-organomenoi-se-syndesmo

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button