Ελλάδα

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν 50 θύματα

Τα πρώτα 50 θύματα της φονικής φωτιάς στο Μάτι δήλωσαν σήμερα διά των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που θα δικάσει τους 21 κατηγορούμενους. 

Σήμερα το δικαστήριο συνεδρίασε σε αίθουσα της Ευελπίδων, η οποία ήταν λίγο μεγαλύτερη από εκείνη που διατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την έναρξη της δίκης, όταν είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξάγονται στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, εναλλάξ με εκείνες για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη (10/11), όταν θα συνεχιστεί η διαδικασία των δηλώσεων παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τα θύματα της πυρκαγιάς.

Αναβλήθηκε η δίκη του Ματθαιόπουλου 

Νωρίτερα, αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου. 

Ο πρώην αρχηγός κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, έπειτα από μήνυση του πυραγού Δημήτρη Λιότσου, πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας στην έρευνα για την πυρκαγιά στο Μάτι. 

Ο αξιωματικός κατηγορεί τον τότε αρχηγό του Σώματος για προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο που του είχε ανατεθεί από την Εισαγγελία και για πιέσεις με σκοπό τη συγκάλυψη ευθυνών για την διαχείριση της κατάστασης στο Μάτι από την Πυροσβεστική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/diki-gia-ti-fotia-sto-mati-parastasi-politikis-agogis-dilosan-50-thymata-diakopi-gia-tin

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button