Ελλάδα

Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, ο σκηνοθέτης και οι γιοι του – «Είναι θύματα ωμής αστυνομικής βίας» είπε η εισαγγελέας

Αθώοι κρίθηκαν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του για τις κατηγορίες που τους βάραιναν σχετικά με τα όσα εκτυλίχθηκαν, τον Δεκέμβριο του 2019 στο σπίτι τους κατά την επιχείρηση σε κατάληψη επί της οδού Ματρώζου.

Το δικαστήριο τους έκρινε αθώους λόγω αμφιβολιών, παρά την εισαγγελική πρόταση που επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι αθώοι για τα όσα τους καταλογίζονται.

Η εισαγγελική λειτουργός, κατά την αγόρευσή της, επεσήμανε πως τα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ έπεσαν θύματα «μίας τυφλής, ωμής, αστυνομικής βίας». 

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας ζήτησε την πλήρη απαλλαγή των κατηγορουμένων, όχι λόγω αμφιβολιών αλλά με την απόλυτη βεβαιότητα πως δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι τα άτομα που διέπραξαν όσα τους αποδίδονται, με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν τις πράξεις» είπε. 

«Οι κατηγορούμενοι έγιναν θύματα μίας τυφλής, ωμής, αστυνομικής βίας, αυθαίρετης. Και χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία για να δικαιολογήσουν την παταγώδη αποτυχίας μίας τόσο καλά οργανωμένης επιχείρησης».

Η κατάθεση του Δημήτρη Ινδαρέ

Κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης επεσήμανε πως «φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα. Απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα “έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω“. Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους. Συνέχεια έλεγαν ότι αν δεν μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δεν μας έπιασαν μέσα στο σπίτι» περιέγραψε ο ίδιος. 

Όπως τόνισε «απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για την αφέλειά μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους».

«Με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες, μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει “τι κάνετε;”  Και να της απαντάνε: “φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα”» κατέθεσε ο ένας από τους γιους του σκηνοθέτη, με τον έτερο να απουσιάζει. 

πηγή: lifo

now/greece/diki-indare-athooi-logo-amfibolion-o-skinothetis-kai-oi-gioi-toy-einai-thymata-omis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button