Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε κλάματα ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας σε ερωτήσεις

Με ένταση και κλάματα ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κατά την διάρκεια της κατάθεσής του ο Μάνος Δασκαλάκης ξέσπασε σε κλάματα, αναφέρθηκε σε γραπτά μηνύματα που λάμβανε από την κατηγορουμένη πριν και μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο και επέμεινε πως στηρίζει την κατηγορία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης του, όπως την διατυπώνουν οι δικαστικές αρχές. 

Ο μάρτυρας στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου κλήθηκε να απαντήσει στις απανωτές ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια, στις οποίες δήλωσε πως πλέον πιστεύει απόλυτα ότι η εν διαστάσει σύζυγος του είναι εκείνη που ευθύνεται τόσο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, όσο και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φάνηκε να εκνευρίζεται όταν ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θυμόταν να απαντήσει για γεγονότα που τον ρωτούσε ο συνήγορός της. Μάλιστα, η 34χρονη σε μία τέτοια στιγμή ακούστηκε να μονολογεί εκνευρισμένη «δώστε του χάπια για να θυμηθεί»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Αλέξης Κούγιας είπε στον μάρτυρα πως τον έχουν «δασκαλέψει», κάτι που αρνήθηκε εκνευρισμένος ο Μάνος Δασκαλάκης.  

Οι απαντήσεις του Μάνου Δασκαλάκη στις ερωτήσεις του Κούγια

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου του υπέβαλε ερωτήσεις για το διάστημα που η Τζωρτζίνα ήταν στην ΜΕΘ του Ωνασείου, οπότε και εμφάνισε όμοιο ιατρικό συμβάν με εκείνο που είχε εμφανίσει στο Καραμανδάνειο, στην διάρκεια του οποίου, λόγω χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου, το παιδί κατέστη παραπληγικό. Στόχος του ήταν να αναδείξει ότι στο περιστατικό του Ωνασείου, που ήταν μεταγενέστερο, δεν ήταν παρούσα η μητέρα.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί αλλάξατε την κατάθεση σας; 

Μάρτυρας: Δεν άλλαξα καμία κατάθεση.

Πρόεδρος: Η κατάθεση θα αξιολογηθεί.

Αλέξης Κούγιας: Άρα το επεισόδιο στη ΜΕΘ του Ωνασείου ήταν χωρίς την παρουσία κάποιου. Για ποιο λόγο ενώ εκεί δεν ήταν η κατηγορούμενη, εσείς λέτε ότι το αντίστοιχο επεισόδιο στο Καραμανδάνειο το προκάλεσε εκείνη; Γιατί το υιοθετήσατε αυτό; 

Μάρτυρας: Το παιδί στο Ωνάσειο ήταν τετραπληγικό και το έπαθε λόγω κρίσης. Πριν, το παιδί ήταν υγιέστατο και δεν είχε κανένα θέμα. Μας είχαν ενημερώσει ότι θα υπάρχουν επεισόδια στο παιδί.

Αλέξης Κούγιας: Άρα και στις 29 Ιανουαρίου που έχασε τη ζωή του έπαθε κρίση; 

Σε αναφορά του Μάνου Δασκαλάκη ότι η 34χρονη «έκανε τα πάντα για το παιδί της», ο συνήγορος του είπε: 

Αλέξης Κούγιας: Πώς εξηγείτε με τέτοια λατρεία στα παιδιά της να τα εκτελεί ένα -ένα για να σας κρατήσει; 

Μάρτυρας: Ήμασταν μαζί, αυτό της έδειχνα.

Αλέξης Κούγιας: Επομένως είχε στο μυαλό της ότι ήσασταν μαζί. Είχε πειστεί για αυτό. Άρα και πάλι δεν είχε λόγο να σκοτώσει.

Ο μάρτυρας δεν απάντησε. 

Αλέξης Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη; (στην απόπειρα που χρεώνεται η Πισπιρίγκου στο Καραμανδάνειο) 

Μάρτυρας: Έχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά , μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών. 

Αλέξης Κούγιας: Πώς και δεν βρέθηκε η κεταμίνη; Έγιναν τοξικολογικές. 

Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε. 

Αλέξης Κούγιας: Στο πτυχίο ιατρικής κοπήκατε. 

Ο Αλέξης Κούγιας είπε πως η εντολέας του δεν είχε ειδικές γνώσεις για να διαπράξει το τέλειο έγκλημα που της χρεώνουν και πως για να δομηθεί το κατηγορητήριο «έγινε απλούστευση της κατηγορίας».  

Ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε πως η 34χρονη έχει σπουδάσει νοσηλευτική και έχει κάνει πρακτική σε νοσοκομείο. Ο Αλέξης Κούγιας, με αφορμή αυτή τη δήλωση, ρώτησε με ειρωνικό τόνο τον μάρτυρα αν «στις σχολές Νοσηλευτικής έχουν μάθημα “Πώς να προκαλέσετε ασφυκτικό θάνατο και να μην σαν ανακαλύψουν”». 

Τότε, στον  διάλογο παρενέβη η πρόεδρος η οποία σχολίασε: «Αν διδάσκονται αυτά στις σχολές πρέπει να τις κλείσουμε». 

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως όταν πέθανε η Τζωρτζίνα, η 34χρονη ήταν αμίλητη με γουρλωμένα μάτια και δεν μπορούσε να μιλήσει. Πήγε πάνω στο παιδί και έκλαιγε. 

Αλέξης Κούγιας: Υποκρινόταν η κατηγορούμενη; 

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να το γνωρίζω 

Αλέξης Κούγιας: Μάλιστα. Εντάξει. 

Μάρτυρας: Δεν είμαι μέσα στην ψυχολογία της. Είδα ότι πολλά που πίστευα επί 10 χρόνια, τελικά δεν ίσχυαν. 

Αλέξης Κούγιας: Τι εικόνα είχατε εκείνη την ώρα; 

Μάρτυρας: Ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό 

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε μηνύματα κατά την περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο από τα οποία όπως τόνισε προκύπτει «ποιος τραβάει την κατάσταση στα άκρα». 

Ο μάρτυρας στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μηνύματα που του έστελνε η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πριν αλλά και μετά την ανακοπή που έπαθε το παιδί στο Καραμανδάνειο. Την παραμονή της ανακοπής, όπως κατέθεσε, όταν εκείνος είπε στην Πισπιρίγου πως θα δει παιδοψυχολόγος την Τζωρτζίνα και «θα φανεί αν του έχετε βάλει λόγια», εκείνη «ωρυόταν», και απάντησε: «Τι  δουλειά έχεις εσύ, που τα ξέρεις αυτά; Θα δεις τι έχει να γίνει αύριο».  

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και σε άλλα μηνύματα μετά την ανακοπή, που η κατηγορουμένη του είχε ζητήσει να την ξεμπλοκάρει από το Facebook για να κάνει ανάρτηση για την Μαλένα. «Αυτό την ένοιαζε τότε», συμπλήρωσε θυμωμένα.   

Τέλος ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε και σε μηνύματα που αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι η εν διαστάσει σύζυγος του είχε απευθυνθεί σε «χαρτορίχτρες» για να «τον κρατήσει μαζί της». Ο μάρτυρας αναφερόμενος και πάλι σε «εμμονή» της 34χρονης, είπε πως, επειδή τελικά αυτός έφυγε από το σπίτι, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται σε μηνύματα να ζητά από χαρτορίχτρα τα λεφτά της πίσω. 

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 

πηγή: lifo

now/greece/diki-roylas-pispirigkoy-xespase-se-klamata-o-manos-daskalakis-apantontas-se-erotiseis

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button