Ελλάδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα», κατέθεσε νοσηλεύτρια

Με την κατάθεση της νοσηλεύτριας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην οποία κατηγορείται για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνα.

Η νοσηλεύτρια Παναγιώτα Τσεντούρου κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου πως είχε βάρδια στις 8 Απριλίου 2021, όταν εισήχθη η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, όπως και την επόμενη ημέρα.  

«Την Πέμπτη 8 του μήνα μού ανέφεραν ότι είναι ένα παιδάκι που έχει χάσει τα αδελφάκια του και ότι είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Όλα τα παιδιά φροντίζουμε και φροντίσαμε και αυτό», σημείωσε η μάρτυρας. 

«Μας είπαν ότι έκανε πιθανό επεισόδιο σπασμών. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου βάρδιας το παιδί ανέβασε σφυγμούς, στο όριο όμως. Ο γιατρός τής έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα (9 Απριλίου) έγινε εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο καθώς ήταν περίοδος covid. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά (και μπορούσε να φύγει). Εκεί η μητέρα μας είπε “μα είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνετε εξιτήριο;”», κατέθεσε η νοσηλεύτρια αναφερόμενη στην Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Η Τζωρτζίνα τελικά δεν πήρε εξιτήριο, συνέχισε η μάρτυρας και συμπλήρωσε πως ο γιατρούς τους είπε να παρακολουθούν το παιδί. 

Οι γιατροί είχαν συστήσει στους γονείς να πάνε τη Τζωρτζίνα σε παιδοψυχολόγο, ώστε να λάβει βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την απώλεια των δύο μικρότερων αδελφών της, ανέφερε στην κατάθεσή της η νοσηλεύτρια. 

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Οι απαντήσεις της νοσηλεύτριας 

Την επόμενη μέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε ξανά πως το παιδί δεν ήταν καλά και τους είπε ότι «δεν μπορεί να ανασάνει και είναι μελανό». «Πήγαμε στο δωμάτιο και το παιδί ήταν χλωμό και το παρακολουθούσαμε», κατέθεσε η νοσηλεύτρια. 

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας ότι στις 9 Απριλίου πήγατε και είδατε το παιδί χλωμό με τάση προς έμετο.

Μάρτυρας: Ναι, επανήλθε αμέσως το χρώμα του και δεν έκανε εμετό.

Πρόεδρος: Ποιος γιατρός συνέστησε στους γονείς το παιδί να δει παιδοψυχολόγο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι, ειπώθηκε την ώρα της επίσκεψης στις 9 Απριλίου όταν οι γιατροί θα έδιναν το εξιτήριο.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι σας είπε η μητέρα ότι το παιδί ήταν μελανό; Ήταν, όταν πήγατε εσείς, μελανό;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε.

Εισαγγελέας: Η Τζωρτζίνα είχε ανεβάσει πυρετό;

Μάρτυρας: Στη βάρδιά μου όχι.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε με το παιδί; Πώς καταλάβατε ότι είχε τάση προς εμετό;

Μάρτυρας: Προσπαθούσε να κάνει εμετό αλλά δεν μπορούσε.

Εισαγγελέας: Η μητέρα πώς αντιδρούσε; Ήταν εκεί;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι… περίμενε να πουν οι γιατροί.

Όταν ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου εξέτασε την μάρτυρα, ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως η νοσηλεύτρια, στην ανακριτική κατάθεσή της, είχε πει πως η μητέρα «μας ειδοποίησε ψύχραιμα», γεγονός που επέδρασε στο να ενοχοποιηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ακόμη, ο δικηγόρος ρώτησε τη μάρτυρα γιατί στα έγγραφα του νοσοκομείου έγραψε πως η Τζωρτζίνα εμφάνισε στις 9 Απριλίου «βήχα και εμετό», ενώ σήμερα αναφέρθηκε σε «λίγα σάλια»;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Στη πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα μάς έδειξε το νεφροειδές (σκεύος) και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα, ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Κούγιας: Δεν το γράφετε αυτό, είναι σαν είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο. 

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, η μάρτυρας κλήθηκε να διευκρινίσει αν είδε τη Τζωρτζίνα μελανή όπως είπε η μητέρα ή ωχρή όπως κατάθεσε η ίδια.

Κούγιας: Αποκλείεται να ήταν μελανό και η μελανότητα να μεταβλήθηκε σε ωχρότητα;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Κούγιας: Πόση ώρα κρατάει η μελανότητα;

Μάρτυρας: Δευτερόλεπτα.

Κούγιας: Άρα;

Μάρτυρας: Δευτερόλεπτα κρατάει όταν χορηγούμε οξυγόνο, εδώ δεν είχε χορηγηθεί οξυγόνο.

Κούγιας: Και γιατί βάλατε οξύμετρο;

Μάρτυρας: Όταν μελανιάζει ένα παιδί για αυτό βάζουμε το οξύμετρο για να δούμε. 

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου, καθώς διεκόπη λόγω της συμμετοχής δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων στην κινητοποίηση για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

πηγή: lifo

now/greece/diki-roylas-pispirigkoy-paidi-eihe-kali-kliniki-eikona-katethese-nosileytria

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button