Ελλάδα

Διαμαρτυρίες Ρομά: Αποκλεισμός της εθνικής οδού στα Μέγαρα, ένταση και στον Ασπρόπυργο

Κλειστή παραμένει η παλαιά η παλαιά εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου στα Μέγαρα, αλλά και ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού, λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό, στη Θεσσαλονίκη. 

Νωρίτερα σήμερα έκλεισε η νέα εθνική οδός και στα Μέγαρα, ενώ υπήρξε ένταση με πετροπόλεμο και μολότοφ στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, όπου επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Στις 16:50 ομάδα Ρομά έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο 40,5 χιλιόμετρο στα Μέγαρα. Άλλα άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό, στο 42ο χιλιόμετρο προς Κόρινθο και στο 39,5 προς Αθήνα. Στις 17:25 αποχώρησαν από τη νέα εθνική οδό και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, αλλά παραμένουν οι συγκεντρωμένοι στην παλαιά εθνική οδό.

Λίγο πριν τις 18.00, ομάδα Ρομά έκλεισε και τη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την αστυνομία πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα και βόμβες μολότοφ σε Ομάδα ΟΠΚΕ της ΕΛΑΣ, δίχως να σημειωθούν τραυματισμοί. Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση καθώς οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν έπειτα από περίπου 10 λεπτά. 

Στο μεταξύ, κλειστός παραμένει ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού. 

πηγή: lifo

now/greece/diamartyries-roma-apokleismos-tis-ethnikis-odoy-sta-megara-entasi-kai-ston-aspropyrgo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button