Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι 3 που είναι στο μικροσκόπιο- Το ανερχόμενο όνομα της «Greek Mafia»

Τον τρόπο για να «δέσουν» και τα άλλα τρία άτομα της δικογραφίας για την υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ αναζητούν οι αρχές ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. 

Στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται πλέον στα πρόσωπα που υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου και τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας. Την Τετάρτη θα απολογηθούν τα δύο αδέλφια 40 και 48 ετών που είναι αντιμέτωπα με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Υπενθυμίζεται πως οι αρχές πιστεύουν πως ο νεαρότερος ενδέχεται να ήταν και ο δολοφόνος του δημοσιογράφου. 

Πάντως έμπειροι νομικοί δηλώνουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως περιγράφονται τα τρία άτομα της δικογραφίας, αλλά εντάλματα δεν έχουν εκδοθεί. «Δεν ζητείται καν η δίωξη του ηθικού αυτουργού» τόνισε για την δικογραφία χθες ο ο πρόεδρος της ένωσης ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας και υποστήριξε πως η υπόθεση εκ πρώτης όψης συνολικά δεν του ακούγεται «πολύ δεμένη» για όλα τα πρόσωπα. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα πακιστανικά τηλέφωνα και το «ξεμάτιασμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές έχουν αναλύσει σχεδόν 300 βίντεο μέχρι να φτάσουν στο επίμαχο λευκό βαν που κατά τα φαινόμενα πρόδωσε τους δράστες και οδήγησε στις πρώτες συλλήψεις. Επίσης με βάση πληροφορίες που επικαλέστηκε η ΕΡΤ οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει «πακιστανικά τηλέφωνα», τα οποία λογίζονται ως μια χρήσης για να μην αφήσουν ίχνη.

Τα δύο κινητά είχαν αγοραστεί από κατάστημα στους Αμπελόκηπους και μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξετάσει και τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος φέρεται να είχε επαφές από το 2015 με τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν. Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε ως δικαιολογία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως όποια επικοινωνία είχε μαζί τους ήταν για θέματα κινητής τηλεφωνίας και για να τους «ξεματιάσει». Την μέρα της δολοφονίας πάντως τα κινητά όλων όσοι συμμετείχαν στην επίθεση ήταν κλειστά.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία υπενθυμίζεται πως από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητηθεί συνδρομή της Europol για να καταφέρουν οι αρχές να «σπάσουν» τις λεγόμενες «ασφαλείς συνομιλίες» και να οδηγηθούν και στους ιθύνοντες νόες της δολοφονίας.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα άλλα τρία άτομα της δικογραφίας

Αναφορικά με τα τρία άλλα άτομα της δικογραφίας σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ήταν: ένας 53χρονος, ο οποίος επονομάζεται «θαμνάκιας», «μεγάλος» ή «τρελός» και εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης, ένας 54χρονος, φερόμενος ως οδηγός του βαν την προηγούμενη αλλά και την ημέρα της δολοφονίας και έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση και ένας 50χρονος «βοηθός», ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι και κατέχει νόμιμη άδεια κυκλοφορίας. 

Οι δύο συλληφθέντες είναι ένας 40χρονος μποντιμπίλντερ, ο οποίος, έχει κατηγορηθεί το 2015 μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και το 2018 για απειλή, και ο 48χρονος αδελφός του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο και δύο ακόμα άτομα. 

Όσον αφορά στον έναν εκ των τριών η ΕΡΤ ανέφερε πως πρόκειται για έγκλειστο των φυλακών από τα ανερχόμενα ονόματα της επονομαζόμενης «Greek Mafia». Είχε δεχτεί απόπειρα δολοφονίας στα νότια προάστια και είχε γλιτώσει παρότι τραυματίστηκε. Φέρεται να έχει παίξει ενεργό ρόλο στην υπόθεση.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ οι κινήσεις των δραστών τη μέρα της δολοφονίας

Όλος ο σχεδιασμός αλλά και η εκτέλεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναλύονται λεπτομερώς στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Αποκωδικοποιήθηκε λεπτό προς λεπτό η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat, τόσο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, την 9η Απριλίου 2021, όσο και την προηγούμενη. Εν συνεχεία, η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων όσο και ενός ακόμη προσώπου, ενός 50χρονου το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, ήταν σε παύση και τις δύο ημέρες. 

Στο μεταξύ η σύζυγός του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, μίλησε στο MEGA για την έρευνα γύρω από την δολοφονία του δημοσιογράφου, και επισήμανε πως οι εξελίξεις στην υπόθεση δεν αποτελούν δικαίωση για την ίδια αλλά για τνη μνήμη του συντρόφου της. «Δικαίωση για μενα θα ήτα να γυρίσει ο Γιώργος, κάτι που δεν γίνεται» τόνισε. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Χαιρετίζει η ΕΣΗΕΑ 

Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την πρόοδο στην έρευνα για την δολοφονία Καραϊβάζ. Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως η σύλληψη των δυο φερόμενων ως δραστών είναι σημαντικό βήμα για την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών και όλων των πτυχών της υπόθεσης.

«Το Δ.Σ. παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει ότι, έστω και 2 χρόνια μετά, θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που αποτελεί αγκάθι στη λειτουργία της Δημοκρατίας, βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ενημέρωση (…)Η διεθνής δημοσιογραφική οικογένεια αναμένει τις εξελίξεις για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την καταδίκη φυσικών και ηθικών αυτουργών ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους αλλά και να βελτιωθεί η κατάταξη της χώρας στις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου και το κράτος δικαίου».

https://www.lifo.gr/now/greece/dolofonia-karaibaz-oi-3-poy-einai-sto-mikroskopio-anerhomeno-onoma-tis-greek-mafia

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button