Ελλάδα

Δ. Γερογιάννης – Aegean: «Φέτος αναμένουμε να κλείσουμε με περίπου 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες»

Αισιόδοξο μήνυμα για την φετινή επιβατική κίνηση έστειλε ο CEO της AEGEAN κ. Δημήτρης Γερογιάννης από το 12ο Συνέδριο της Selectour, του μεγαλύτερου δικτύου ταξιδιωτικών πρακτορείων στη Γαλλία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο Athenaeum Intercontinental την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Με αφορμή το συνέδριο, ο κ. Γερογιάννης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τους Γάλλους, τονίζοντας ότι αποτελούν διαχρονικοί εταίροι και από κοινού έχουν εργαστεί για τη δυναμική προώθηση του ελληνικού τουρισμού στη Γαλλία.

Με τους Γάλλους είπε, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Διαθέτουν βαθιά γνώστη της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ διακατέχονται από ειλικρινή αγάπη και σεβασμό για τη χώρα μας. Επιδιώκουν κι αυτοί να εξασφαλίσουν την μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, με βασική επιδίωξη να προσφέρουν στον πελάτη την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

Ο κ. Γερογιάννης αναφέρθηκε στην έννοια «Filoxenia», μια ελληνική λέξη που συνοψίζει και τη νέα ολοκληρωμένη φιλοσοφία εξυπηρέτησης, που εφαρμόζει η AEGEAN τους τελευταίους μήνες στις καμπίνες των αεροσκαφών της, με τα πληρώματα και τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της.

Η συνεργασία με τη Selectour

Αναφερόμενος στη συνεργασία με τη Selectour ο κ. Γερογιάννης τόνισε: Διατηρούμε μια μακροχρόνια συνεργασία. Και μέσα από τη συνεργασία μας έχουμε κάνει το ταξίδι εύκολο, άνετο και αξέχαστο, για σχεδόν 10 εκατομμύρια επισκέπτες από και προς τη Γαλλία και την Ελλάδα. Όλοι μαζί συντελέσαμε στη δημιουργία μιας ισχυρής και συνεχώς αυξανόμενης κίνησης μεταξύ των δύο χωρών, που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των δραστηριοτήτων όλων μας.

Μια αυξανόμενη κίνηση η οποία αποτυπώνεται, αλλά και συμβάλει, στην ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης της AEGEAN, αλλά και της συνολικής πορείας της εταιρείας η οποία ξεκίνησε το 1999 ως μια μικρή, startup ελληνική αεροπορική εταιρεία με μόλις 2 αεροσκάφη και σήμερα, διαθέτει έναν στόλο 68 αεροσκαφών, 19 εκ των οποίων είναι ολοκαίνουργια Airbus 320 και 321 neo, ο στόλος των οποίων μέχρι το 2026 θα έχει αυξηθεί στα 46 συνολικά.

Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε όχι μόνο μια αξέχαστη, αλλά και μια πιο βιώσιμη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες μας.

Η τουριστική κίνηση

Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση, ο κ. Γερογιάννης ανέφερε ότι: Αυτό το καλοκαίρι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, τόσο για εμάς στην AEGEAN, όσο και για τον ελληνικό τουρισμό γενικότερα. Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια και μετά από πολλαπλές προκλήσεις, καταφέραμε να έχουμε με επιτυχία ισχυρή κερδοφορία και πράγματι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα για τον κλάδο μας. Προσφέραμε περισσότερες από 15 εκατομμύρια θέσεις και αναμένουμε να κλείσουμε φέτος με περίπου 12,3 ή 12,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε, ήδη, σχεδόν ανακτήσει τα επίπεδα του 2019 και κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και σιγουριά για μια νέα χρονιά, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που εξακολουθούν να επικρατούν, λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρώπη.

Η διασύνδεση με Γαλλία

Η AEGEAN αυξάνει συνεχώς την παρουσία της στη γαλλική αγορά, που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 και πλέον χρόνια. Τότε, πραγματοποιούνταν σχεδόν 10 δρομολόγια στη Γαλλία, μεταφέροντας μόνο μερικές χιλιάδες επιβάτες και μέσα από μια συνεχή και συνεπή επένδυση στη γαλλική αγορά κατάφεραν το 2022 να δημιουργήσουν ένα δίκτυο, που συνδέει μεγάλες γαλλικές πόλεις με δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις.

Για το καλοκαίρι του 2023 η AEGEAN επιδιώκει να έχει ενισχυμένη παρουσία στη γαλλική αγορά. Όπως διευκρίνισε ο κ. Γερογιάννης: Με 17 απευθείας δρομολόγια σε 9 προορισμούς της Γαλλίας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο σχεδιάζουμε να διευκολύνουμε και να ενισχύσουμε την έντονη ζήτηση που καταγράφηκε από τη γαλλική αγορά το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά και φαίνεται να προδιαγράφεται και για το επόμενο καλοκαίρι.

Η δέσμευσή μας δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην επένδυσή μας σε ένα ισχυρό και διευρυμένο δίκτυο, για το επόμενο έτος, αλλά συνεχίζουμε να επενδύουμε για να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια μοναδική και αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία.

πηγή: creta24

d-gerogiannis-aegean-fetos-anamenoyme-na-kleisoyme-peripoy-12-3-i-12-5-ekatommyria-epivates/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button