Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Ένοχος για παράβαση καθήκοντος ο Παπαγγελόπουλος – Αθώα η Τουλουπάκη

Την ενοχή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (αρθ.259 ΠΚ) αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο

Επίσης σύμφωνα με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κρίθηκαν αθώοι για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα. 

Συγκεκριμένα, η Ελένη Τουλουπακη κρίθηκε αθώα με ψήφους 9-4 για κατάχρηση εξουσίας και κατ’ επιτρεπτή μεταβολής κατηγορίας παράβασης καθήκοντος αθώα κατά πλειοψηφία 8-5, ενώ ομόφωνα αθώος κρίθηκε για την ηθική αυτουργία ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο υποθέσεις που αφορούσαν παραβάσεις καθήκοντος, πρώτον εις βάρος της Ελένης Ράικου με οριακή πλειοψηφία 7-6 και δεύτερον εις βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με ψήφους 8-5.

Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με ψήφους 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

πηγή: lifo

now/greece/eidiko-dikastirio-enohos-gia-parabasi-kathikontos-o-papaggelopoylos-athoa-i-toyloypaki

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button