Ελλάδα

Ειδικό Δικαστήριο: Χρηματική Ποινή 10.000 ευρώ στον Δ. Παπαγγελόπουλο

Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ μετά την απόφαση του νωρίτερα

Η χρηματική ποινή έχει προσαυξήσεις 110%, ανεβάζοντας αισθητά το τελικό ποσό.

Προηγούμενα, το Ειδικό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία 8-5, αναγνώρισε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο έκρινε τον πρώην υπουργό ένοχο για δύο υποθέσεις παράβασης καθήκοντος. 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο υποθέσεις που αφορούσαν παραβάσεις καθήκοντος, πρώτον εις βάρος της Ελένης Ράικου με οριακή πλειοψηφία 7-6 και δεύτερον εις βάρος του Παναγιώτη Αθανασίου για την υπόθεση Μιχάλη Σάλλα με ψήφους 8-5.

Κατά πλειοψηφία 8-5 αθωώθηκε για την υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, ενώ απαλλάχθηκε με ψήφους 7-6 για τις υποθέσεις Βγενοπούλου και Αλαφούζου.

ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου

«Η αθώωση της κ. Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί σκευωρίας Novartis και οποιασδήποτε άλλης μομφής στο πρόσωπό της, σε σχέση με τον τρόπο που εκτέλεσε τα καθήκοντά της ως Εισαγγελέας Διαφθοράς», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αυτό που μένει είναι το σκάνδαλο, και δυστυχώς χωρίς καμία απόδοση ευθυνών». Προσθέτει δε πως «σε ό,τι αφορά την κατά πλειοψηφία απόφαση της δικαιοσύνης για τον κ. Παπαγγελόπουλο, επί των ημερών του οποίου άνοιξε η έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, την αφήνουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/eidiko-dikastirio-hrimatiki-poini-10000-eyro-ston-d-papaggelopoylo

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button