Ελλάδα

ΕΙΝΑΠ: Η εφημερία του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» έχει υποστεί έμφραγμα – Δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η προσέλευση των ασθενών λόγω πολυδημίας και της λοιπής νοσηρότητας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο».

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) η κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα μήνα «έχει φθάσει στο απροχώρητο», με ασθενείς να ξεμένουν στο ΤΕΠ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας.

Σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, τονίζει ότι και στις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες (9,13 και 17 Ιανουαρίου), μετά τη λήξη τους «παρέμειναν στο ΤΕΠ -γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στο νοσοκομείο- περί τους 30 ασθενείς, ενώ μετά την γενική εφημερία στις 17 Ιανουαρίου παρέμεναν 43 ασθενείς στο ΤΕΠ, κυρίως με πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά, μέχρι να βρεθεί νοσηλευτική κλίνη σε οποιοδήποτε τμήμα, αρκετές ώρες ή και μέρες μετά». 

Με δεδομένο ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί και πρωινή εφημερία δύο ημέρες μετά τη γενική εφημερία, οι διαθέσιμες κενές κλίνες πριν την εφημερία, είναι πλέον ελάχιστες, σημειώνει η ΕΙΝΑΠ.

«Κατά την έναρξη της εφημερίας στις 13 Ιανουαρίου, υπήρχαν 7 κενές κλίνες για παθολογικά περιστατικά, 1 για χειρουργικά και 2 για πνευμονολογικά περιστατικά. Είναι πλέον δεδομένο ότι η εφημερία του νοσοκομείου έχει υποστεί έμφραγμα», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «τραγική υποστελέχωση των δύο παθολογικών τμημάτων, που από την αρχή του 2023, λόγω συνταξιοδοτήσεων, έχουν απομείνει με τρεις ειδικευμένους το κάθε ένα, όπως και των δύο χειρουργικών τμημάτων όπου υπηρετούν τρεις ειδικευμένοι στο ένα και τέσσερις στο άλλο (ο ένας με παράταση συνταξιοδότησης)».

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί την όσο πιο γρήγορη μεταφορά των ασθενών από το ΤΕΠ στα τμήματα, μετά το τέλος της πρωινής και γενικής εφημερίας, αναδιάρθρωση της πνευμονολογικής εφημερίας του λεκανοπεδίου, άμεση προκήρυξη 6 θέσεων παθολόγων, 5 χειρουργών και 2 θωρακοχειρουργών, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες ανάγκες αυτών των τμημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

πηγή: lifo

now/greece/einap-i-efimeria-toy-nosokomeioy-sismanogleio-ehei-ypostei-emfragma-den-yparhoyn

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button