Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για την πτώση του server στο ΕΚΠΑ

Η διενέργεια εισαγγελικής έρευνας διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το περιστατικό με την «πτώση» του server στο ΕΚΠΑ. Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης κι εφόσον δεν κατατέθηκε κάποια έγγραφη αναφορά διατάχθηκε η αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η τυχόν αδικημάτων όπως αυτό της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας θα εξεταστεί η έκταση της ζημίας στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και θα ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Η προκαταρτική εξέταση θα διενεργηθεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού ενώ αναμένεται άμεσα να ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών. Επιπλέον, θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ που φέρεται να διενεργείται για την υπόθεση. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, ο φάκελος της δικογραφίας θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού και τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

https://creta24.gr/eisangeliki-erevna-gia-tin-ptosi-tou-server-sto-ekpa/

Related Articles

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button