Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για την ασφάλεια της γέφυρας Σερβίων

Εισαγγελική παρέμβαση όσον αφορά στην ασφάλεια της γέφυρας των Σερβίων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης όσον αφορά στο προαναφερθέν ζήτημα αλλά και μία σειρά άλλων σχετιζόμενων θεμάτων.

Προσφάτως διαπιστώθηκαν ρωγμές στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και θα γίνει έρευνα για το εάν τα μέτρα που ελήφθησαν διασφαλίζουν την ασφαλή δίοδο ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων.

Επίσης, εάν διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, αντικείμενο έρευνας θα είναι και οι ενέργειες που έχουν γίνει για την αποκατάσταση του προβλήματος και οι καθυστερήσεις που εντοπίζονται.

Η Εισαγγελία ζητά την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί και η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «συνέστησε ψυχραιμία», τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο 24ωρα «έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός στο σημείο που οι τένοντες της γέφυρας παρουσιάζουν ρωγμές» προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν σε επίπεδο ακόμη και χιλιοστών τη διεύρυνση των ρωγμών.

Σημείωσε δε, ότι «το αποτέλεσμα των μετρήσεων θα δείξει εάν θα προχωρήσουμε στην απόφαση της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας» από το συγκεκριμένο σημείο.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας δήλωσε ότι αναμένει τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειμένου να εκδώσει ακόμη και εντός της ημέρας τα μέτρα τροχαίας που θα περιλαμβάνουν «την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Να σημειώσουμε ότι εδώ και μερικές ημέρες έχει απαγορευθεί η διέλευση, από τη γέφυρα, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

πηγή: lifo

now/greece/eisaggeliki-parembasi-gia-tin-asfaleia-tis-gefyras-serbion

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button